A plecat Cruyff, a „murit“ şi Barcelona: ce record fantastic a pierdut formaţia catalană după eşecul din El Clasico

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derby-ul campionatului spaniol s-a jucat în memoria legendarului olandez, stins la 68 de ani. Meciul a fost decis de Cristiano Ronaldo al cărui gol a oprit o serie impresionantă.

Derby-ul campionatului spaniol s-a jucat în aşteptarea golului 500 din cariera lui Messi şi în amintirea marelui Johan Cruyff, cel care a marcat istoria Barcelonei şi pe cea a fotbalului mondial în egală măsură.

Ambele momente au fost însă stricate. Messi a fost „invizibil“, iar mult temutul trident ofensiv al catalanilor, format din Messi – Suarez – Neymar, a avut un singur şut pe spaţiul porţii în toată partida. În ceea ce îl priveşte pe Cruyff, cei prezenţi pe „Camp Nou“ l-au omagiat printr-o coregrafie fabuloasă, însă, din păcate, momentul de reculegere a fost stricat de strigătele prelungite ale unor cretini. Vizibil scârbit, Cristiano Ronaldo a dat dezaprobator din cap, iar după El Clasico, Barcelona şi Real Madrid au dat vina una pe alta. Catalanii au susţinut că indivizii care n-au respectat momentul de reculegere au fost suporteri ai Realului, în timp ce madrilenii au spus că, de fapt, s-au strigat înjurături la adresa lui Ronaldo din partea fanilor Barcelonei.

Real, victorie în zece oameni

Pe teren, Barcelona – Real Madrid (1-2) a avut o primă repriză slabă, o a doua care a început mai bine şi s-a încheiat exploziv.

La 1-1, după golurile lui Pique (56) şi Benzema (62), meciul părea că se îndreaptă spre o remiză. Din minutul 80 însă, „galacticii“ au asediat poarta Barcelonei. Mai întâi, a fost un gol anulat eronat lui Gareth Bale pentru un presupus fault în săritură la Jordi Alba. Apoi, Ronaldo a lovit transversala (81), dar iureşul ofensiv al albilor părea că se va opri, după ce Sergio Ramos a luat cartonaş roşu pentru două „galbene“ (10 şi 83). A fost a patra eliminare pentru Ramos în El Clasico, cel care a ajuns pe locul 1 la acest capitol, depăşindu-l pe un alt fundaş al Realului, Fernando Hierro.

Chiar şi în inferioritate numerică, trupa pregătită de Zidane a dat lovitura pe „Camp Nou“. Ronaldo a profitat de un plasament greşit al lui Dani Alves şi l-a învins pe Bravo. A fost a 16-a reuşită a portughezului în El Clasico, el depăşindu-l pe Raul şi ocupând acum locul 3 în ierarhia all-time, după Messi (21 de goluri) şi Di Stefano (18 goluri).

Eşec după 183 de zile

Barcelona n-a pierdut doar El Clasico, dar şi seria de invincibilitate care ajunsese la 183 de zile. Elevii lui Luis Enrique pierduseră ultima partidă oficială la 3 octombrie 2015, 1-2, pe terenul Sevillei. Bilanţul din acel moment până la înfrângerea cu Real Madrid în toate competiţiile: 32 de victorii şi 7 remize! 

A fost cea mai lungă serie de invincibilitate din fotbalul spaniol şi a treia din fotbalul european:

1. Juventus – 43 de jocuri fără eşec în 2011-2012

2. Nottingham Forrest – 40 de meciuri fără înfrângere în 1978.

3. Barcelona – 39 de meciuri fără eşec în 2015-2016.

Dacă ştiam că vom câştiga, după ce vom rămâne în zece oameni, aş fi luat mai devreme „roşu“. Sergio Ramos fundaş Real Madrid     34 de meciuri la rând fără eşec bifase Barcelona pe teren propriu până sâmbătă. Ultima înfrângere fusese la 21 februarie 2015, 0-1 cu Malaga.      
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite