A murit Johan Cruyff. Liţă Dumitru îşi aminteşte: "Lui Pele i-am luat mingea, pe Cruyff nici n-am putut să-l ating"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liţă Dumitru a declarat că Johan Cruyff a fost cel mai mare fotbalist din istorie, fostul internaţional român amintindu-şi că pe olandez nici nu a putut să-l atingă.

"E o mare pierdere pentru fotbalul mondial. Şi un băiat senzaţional. Ce mare fotbalist a fost! Ţin minte un amical cu Olanda, la Amsterdam. Şi eu făceam alunecări, eu cred că eu am inventat alunecările în fotbal, nu mă uitam la adversar, mă uitam doar la minge. Lui Cruyff n-am putut să-i iau mingea 45 de minute, cât am încercat. Nici măcar nu l-am prins. La pauză, vorbea nea Angelo, nici nu mai ştiu ce, că eu mă gândeam că îl omor pe ăsta în repriza a doua. Nu i-am luat mingea nici a doua repriză, m-am lăsat păgubaş. Eu cred că a fost cel mai mare fotbalist al lumii. Pe Pele, care a fost marele fotbalist al lumii, i-am luat mingea, mi-a dat peste picioare, m-a scuipat, m-a înjurat. În schimb, la Cruyff, nu i-am luat niciodată mingea, nici nu l-am atins", a declarat Liţă Dumitru pentru News.ro.

Dumitru a povestit cum, în timpul unui interviu acordat lui Ioan Chirilă, Cruyff a fumat non-stop 45 de minute.

"Ţin minte când am jucat cu ei, la Barcelona, l-am rugat să-mi dea tricoul la sfârşitul meciului şi mi-a spus că mi-l dă la Bucureşti. La Bucureşti m-a aşteptat şi mi-a dat tricoul şi banderola. Ţin minte că, altă dată, Ioan Chirilă m-a rugat să vorbesc cu el să facă un interviu cu Cruyff şi cu mine, la un meci cu Spania. L-am aşteptat cu Ioan Chirilă o oră şi jumătate, a fumat non-stop timp de 45 de minute cât a durat interviul. Jucătorii l-au aşteptat în maşină. E o mare pierdere, un mare, mare fotbalist. A inventat tiki-taka, el a folosit prima dată acest sistem. Era un mare organizator al jocului", a afirmat Dumitru.

Olandezul Johan Cruyff, care anul trecut a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 68 de ani.

"În 24 martie 2016, Johan Cruyff (68) a încetat din viaţă la Barcelona, înconjurat de familia sa, după o luptă grea cu cancerul. Cu mare tristeţe vă cerem să respectaţi intimitatea familiei în această perioadă dureroasă", se arată în comunicatul de pe site-ul lui Cruyff.

Johan Cruyff, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti şi antrenori din lume, a evoluat ca jucător la Ajax, FC Barcelona, Los Angels Aztecs, Washington Diplomats, Levante şi Feyenoord Rotterdam.

El a antrenat echipele Ajax Amsterdam, FC Barcelona şi naţionala Cataluniei.

Johan Cruyff a fost elevul lui Ştefan Kovaci la Ajax, pe vremea când formaţia olandeză câştiga Cupa Campionilor Europeni în sezoanele 1971/1972 şi 1972/1973. La rândul său, Cruyff i-a antrenat în perioada pe care a pregătit FC Barcelona pe Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite