Daniel Prodan a murit. Pierdere imensă pentru fotbalul românesc, „Didi“ avea doar 44 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Prodan a murit în urma unui infarct. Fostul fundaş al echipei naţionale, component al Generaţiei de Aur, avea doar 44 de ani.

Daniel Prodan a murit la doar 44 de ani, ca urmare a unui infarct. Cei din familie spuneau că, în jurul orei 20.00,  "Didi" se uita la televizor la casa sa din Voluntari când i s-a făcut rău. Medicii au sosit rapid la faţa locului şi au făcut manevre de resuscitare vreme de trei ore, însă nu l-au mai putut salva pe fostul mare fotbalist al echipei naţionale. 

Daniel Prodan a fost unul dintre componenţii Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, jucând la echipa naţională de 54 de ori şi marcând un gol. El a jucat la Campionatul Mondial din 1994, titular în toate meciurile, şi la Campionatul European din 1996. 

Daniel Prodan a început fotbalul la Olimpia Satu Mare şi a mai jucat pentru Steaua, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar, FC Naţional şi Messina.

Care era marele regret al lui Daniel Prodan.

FOTO Înainte să moară, Didi Prodan a schimbat mesaje cu un coleg din Generaţia de Aur

Daniel Prodan şi-a încheiat cariera de fotbalist la FC Naţional în 2003. Apoi, el a fost angajatul FRF, ca director sportiv al echipei naţionale, fiind înlăturat după schimbarea lui Mircea Sandu cu Răzvan Burleanu. Prodan s-a transformat într-unul dintre cei mai aprigi contestatari ai actualului preşedinte al FRF şi al întregii administraţii.

Ultima postare pe Facebook a lui Daniel Prodan a fost nu mai departe de 13 noiembrie, el criticându-l pe Andrei Vochin, actualul consilier al lui Burleanu, pentru anumite declaraţii. 

Reacţii după decesul lui Daniel Prodan

Gabi Balint: Rămas bun, prieten drag!, Ciprian Marica: Drum lin, Tătuca!

Daniel Prodan are doi copii: o fată, studentă în Olanda, şi un băiat care joacă fotbal la clubul de fotbal Atletico Regal din Bucureşti. Fratele mai mic al lui Daniel, Ciprian, a jucat şi el fotbal în prima divizie din România. 

Jurnalistul Dorin Chioţea, de la Realitatea TV, a vorbit cu soţia fotbalistului: "Tragedia a avut loc în casa din Voluntari a fostului mare fundaş tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soţiei sale, Licinia, care la 19.57 a anunţat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că în 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit şi al doilea. Ambele maşini au dotari de ultimă generaţie şi medici urgentişti experimentaţi, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat".

Născut la 23 martie 1972,  Daniel Prodan a jucat la : Olimpia Satu Mare (91-92), Steaua (92-96 şi 2000), Atletico Madrid (97-98), Glasgow Rangers (98-2001), Rocar (2001), Fc Naţional (2001 şi 2003), Messina (2002). Cu Steaua a câştigat cinci tiluri consecutive şi două Cupe ale României, iar la Glasgow a câştigat două titluri şi două cupe. La Atletico Madrid, a fost coechipier cu actualul antrenor al echipei, Diego Simone. 

România la CM 1994: Daniel Prodan (numărul 3), între Gică Popescu şi Belodedici

daniel prodan

   

Gol fabulos marcat de Daniel Prodan într-un meci Steaua - Glasgow Rangers

Golul marcat de Daniel Prodan pentru echipa naţională a adus victoria României în meciul cu Slovacia, scor 3-2, partidă de calificare la EURO 1996.

Casa lui Prodan de la Satu Mare, împânzită cu tricourile prietenilor FOTO Libertatea

daniel prodan foto libertatea.ro
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite