A înnebunit Zeul Fotbal! Condusă cu 2-0, Tottenham o întoarce pe Ajax şi va juca finala Ligii Campionilor cu Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

S-a spus că un meci ca cel de marţi noapte, dintre Liverpool şi Barcelona, se joacă o data la 10 ani, dar a fost nevoie de doar 24 de ore pentru ca iubitorii fotbalului să aibă parte de ceva şi mai grozav

Tottenham Hotspur s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o în deplasare pe Ajax Amsterdam cu scorul de 3-2, printr-un gol înscris în minutul 90+5, în manşa a doua a semifinalelor. La pauză, gazdele conducea cu 2-0. 

Olandezii au început meciul de la adăpostul victoriei din meciul tur, 1-0 pe terenul lui Tottenham, dar nu au avut nicio intenţie să conserve avantajul. În minutul 5 Ajax avea deja 1-0 pentru ca în minutul 35 să îşi dubleze avantajul prin Ziyech. Nu doar scorul de pe tabelă şi rezultatul din prima manşă, dar mai ales prestaţia celor două echipe nu lăsa să se întrevadă că formaţia britanică ar mai fi avut o minimă şansă să emită pretenţii la calificare.

Cu toate acestea, după pauză, Tottenham a fost o cu totul altă echipă. Oaspeţii au egalat prin Lucas Moura, care a înscris în minutele 55 şi 59. Pe final, englezii au atacat cu toate liniile şi au dat lovitura în ultimul minut de prelungire, acelaşi Lucas aducând calificarea lui Tottenham în ultimul act. 

Cele 5 goluri de pe tabela de marcaj sunt doar vârful aisbergului faţă de ce s-a întâmplat pe Amsterdam Arena. Statistica oficială a meciului consemnează nişte cifre care în Liga 1 nu se adună în toate cele 7 partide ale unei  etape: 40 de ocazii (16-24), 3 bare (1-2), 15 şuturi în afara spaţiului porţii (5-10), 11 şuturi pe poartă (4-7) 

Ajax - Tottenham 2-3 (1-0 în tur)

Au marcat: De Ligt '5, Ziyech '35 / Lucas '55, '59, '90+6

Ajax Amsterdam: Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (Veltman ’60), De Jong, Van de Beek (Magallan ’90) - Ziyech, Dolberg (Sinkgraven ’67), Tadic. Antrenor: Erik Ten Hag

Tottenham: Lloris – Trippier (Lamela ’81), Alderweireld, Vertonghen, Rose (Davies ’82) – Wanyama (Llorente ’46), Sissoko, Eriksen, Alli - Lucas, Son. Antrenor: Mauricio Pochettino

Finala Ligii Campionilor din acest an se va juca, pe 1 iunie,  între două echipe britanice după ce în cealaltă semifinală Liverpool a eliminat Barcelona, scor general 4-3.

CITEŞTE ŞI:

Mesajul de la miezul nopţii pentru Hagi: Ce i-a transmis jurnalistul Andrei Niculescu după meciul Ajax - Tottenham

VIDEO Nebunie totală: Ce s-a întâmplat pe teren, imediat după ce Tottenham s-a calificat în finala Ligii Campionilor

VIDEO Pochettino, în lacrimi: Ce a spus antrenorul lui Tottenham după cea mai dramatică victorie a carierei

Cel mai bun sezon din istoria Ligii Campionilor: Câte meciuri demenţiale au fost în această ediţie a competiţiei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite