A „împuşcat“ Drăgănescu 20.000 de euro?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centralul Drăgănescu şi asistentul Velicu au greşit grav în meciul Rapid – Pandurii, stârnind un val de acuze la adresa giuleştenilor. Cei doi arbitri au fost retrogradaţi în Liga a II‑a, însă Gigi Becali spune că nu au de ce să–şi facă griji: „Un gol anulat costă 20.000 de euro“.

Corul aprig al contestatarilor e condus de Gigi Becali, patronul Stelei anunţând că ştie ce sumă este aruncată în joc, atunci când un arbitru anulează un gol valabil! „Dacă eram în locul lui Condescu, intram pe teren şi îl băteam pe arbitru! 20.000 euro costă un gol anulat în Romania!", e anunţul-şoc al omului de afaceri.

Cristi Borcea e şi el aprig în declaraţii şi face câteva dezvăluiri, cu scopul de a destabiliza relaţia dintre Copos şi Dinu Gheorghe: "Ştiţi de ce nu s-a dus Rapid în Europa League? Pentru că la meciul Rapid - Braşov de anul trecut Dinu «Vamă» mi-a cerut să dau primă ca Braşovul să bată «ţiganii», aşa cum zicea el! Dinu Gheorghe e un mercenar, asta a fost şi la vamă! Să mai scoată un cuvânt şi-i deschid dosarul, el e singurul vameş care şi-a dat demisia ca să n‑ajungă la pârnaie!".

Borcea a mai dezvăluit că Dani Coman nu a ajuns la Dinamo din cauza banilor, şi nu pentru că ar fi un mare rapidist. Acuzele au continuat într-o manieră dură, semn că s-a format deja o coaliţie anti-Rapid. Pe lângă Borcea sau Becali şi Marian Iancu sau Paszkany i-au acuzat pe giuleşteni de jocuri de culise.

Arbitrii de coşmar au fost pedepsiţi!

„Fluieraşii" care au greşit grav în acest campionat, în frunte cu centralul şi cu assitentul partidei Rapid-Pandurii, au fost trimişi în Liga a II‑a sau reţinuţi de la delegări până la finalul turului de campionat. „Au fost greşeli grave, care au influenţat rezultatele, iar prestaţiile lor au fost dezamăgitoare în ultimul timp. Îi aştept să vină cu cereri de retragere din arbitraj, ar fi mai bine decît să ne înşelăm unii pe alţii. E mai bine să ne despărţim politicos. Dacă nu vor veni cu cerere se vor supune deciziile CCA", a explicat Vasile Avram, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Mugurel Drăgănescu (central) - în meciul Rapid - Pandurii (scor 1-1) nu l-a eliminat pe Cardoso de la oaspeţi şi nu a acordat un penalty pentru gorjeni la o tragere de tricou a lui Marcos Antonio asupra lui Daniel Orac. Retrogradat în Liga a II‑a.

Bogdan Velicu (asistent) -  în meciul Rapid - Pandurii a semnalizat ofsaid la două goluri marcate din poziţie regulamentară de Stromajer şi Vranijkovici, de la oaspeţi. Retrogradat în Liga a II‑a.

Eduard Crângaşu (asistent)- în meciul Pandurii - Urziceni (scor 0-0) a anulat eronat un gol marcat de gorjeni. În partida de Cupă Dinamo - Ceahlăul (2-0) a anulat eronat un gol marcat de nemţeni. Retrogradat în Liga a II‑a.

Dragoş Iliescu (asistent)- în meciul Dinamo - Gaz Metan Mediaş (scor 3-2) a validat un gol marcat din ofsaid de Trtovac, de la oaspeţi, şi l-a oprit pe Marius Niculae, scăpat singur, pentru un ofsaid inexistent. Retrogradat în Liga a II‑a.

Marian Balaci (central) - în meciul Dinamo - Gaz Metan Mediaş (scor 3-2) nu l-a eliminat pe Scarlatache, de la gazde, a dat un penalty eronat, tot pentru „câini" şi nu a dat un penalty pentru Mediaş. Suspendat până la finalul turului.  

Ionel Ivan (central) - în meciul „U" Cluj - Brăneşti (scor 2-3) nu a acordat două penaltyuri, câte unul pentru fiecare echipă, şi a acordat eronat un penalty, pentru oaspeţi. Suspendat până la finalul turului.

„Centralul" e vânător, arbitrul asistent lucrează la Carduri

Mugurel Drăgănescu şi Bogdan Velicu, cei doi arbitri care au făcut „praf" meciul Rapid - Pandurii, au fost retrogradaţi în Liga a II-a. Totuşi, cei doi nu au de ce să îşi facă prea multe griji, întrucât nu trăiesc din arbitraj. Asistentul care nu a acordat două goluri „pandurilor", Bogdan Velicu (foto), lucrează la Raiffeisen Bank, la departamentul Carduri, iar arbitrajul este o pasiune pentru el.

„Am greşit grav, nu am ce să comentez. E decizia CCA, o respect şi nu am nimic de comentat. Mergem mai departe, nu avem ce face. Eu am greşit în acest meci, e o greşeală gravă, nu am ce să zic. Am şi recunoscut după meci, după ce am văzut faza. E vorba în principal de golul anulat al lui Vranjkovic", a spus Velicu.

Centralul Mugur Drăgănescu este preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Câmpina şi deţine şi un restaurant în localitatea prahoveană. Este de asemenea un vânător pasionat, având ocazia să îşi exercite pasiunea în Tanzania şi în Ungaria. Şi Drăgănescu a acceptat sancţiunea primită, nedorind să comenteze mai mult decizia.

George Copos; „Vamă, să-i ceri scuze lui Dinamo!"

Bogdan Velicu

Dinu Gheorghe nu a „înghiţit” criticile lui Copos   Foto: Mediafax



Dinu Gheorghe a atacat dur Dinamo în ultimul timp, iar Copos i-a transmis preşedintelui să-şi facă „mea culpa".

„Adevărul": Vă deranjează ce se spune despre Rapid după meciul cu Pandurii ?

George Copos: Normal că mă deranjează. Sunt oameni care vorbesc de alte cluburi, în loc să-şi vadă de echipele lor. Eu l-am rugat pe Dinu Gheorghe să nu mai discute de alţii, să discute doar de Rapid, club la care lucrează şi este plătit. I-am spus să-şi ceară scuze public faţă de clubul Dinamo! A fost o prostie să dea acele declaraţii.

Aveţi de gând să-l sancţionaţi pe Dinu Gheorghe pentru acele declaraţii? 

Domnul Dinu Gheorghe nu-mi este un subordonat, îmi este un partener. Îl rog doar atât, să-şi ceară scuze!

Atacurile venite cum le comentaţi?

Noi, ca patroni de club, trebuie să avem conduită. E vorba de respect, suntem oameni educaţi, cu o anumită cultură. Nu trebuie să vorbim aşa. Am văzut nişte atacuri câineşti ale domnului Iancu... Plus Cristi Borcea şi alţii care nu vreau să le pronunţ numele. Este incorect aşa ceva. 

Până la urmă, a fost ceva necurat în arbitrajul lui Drăgănescu?

A fost doar o eroare omenească. El a fost clar împotriva noastră. Voiculeţ şi Cardoso trebuiau eliminaţi, iar dacă putea, Drăgănescu ne mai dădea vreo zece galbene!

"E părerea domnului Copos, eu nu sunt cârpa lui Dinamo! O să mă retrag, ca să nu mai fiu angajatul lui Copos. "
Dinu Gheorghe
preşedinte Rapid

Dragomir: „Meciul nu se rejoacă!"

Într-un exces de "mărinimie", George Copos a cerut rejucarea partidei cu Pandurii, însă Mitică Dragomir i-a respins demersul. " Ce vrea Copos nu se poate dom'le. Nu ne lasă FIFA şi UEFA. Acum, noi inventăm orice... dar aşa ceva nu se poate. La revedere, meciul rămâne 1-1. Nu se rejoacă nimic", a spus şeful LPF.

Steaua: 4 pro / 5 contra

Steaua - Craiova 2-1

Dinu Gheorghe nu a „înghiţit” criticile lui Copos

PRO Steaua: Ioan Onicaş a anulat eronat un gol valabil marcat de Mihai Costea.

Steaua - Brăneşti 2-1

PRO Steaua: Un penalty gratuit acordat de Colţescu.

CONTRA Steaua: Colţescu nu a acordat o lovitură de pedeapsă la Kapetanos, în prima repriză şi le-a acordat oaspeţilor un penalty imaginar, în partea a doua.

FC Vaslui - Steaua 0-3

CONTRA Steaua: penalty neacordat la Cosmin Matei.

Dinamo - Steaua 2-1

PRO Steaua: Tătăruşanu n-a fost eliminat, iar Dinamo n-a primit penalty la Torje.

CONTRA Steaua: N'Doye trebuia eliminat, iar Steaua trebuia să primească un penalty la Ricardo.

Rapid: 5 pro / 3 contra

Craiova - Rapid 1-1

CONTRA Rapid: Herea a fost eliminat eronat.

PRO Rapid: A obţinut un penalty gratuit.

Sportul - Rapid  0-2

PRO Rapid: Sportul a a vut un gol corect, anulat pentru un ofsaid inexistent

Rapid - Bistriţa 2-0

CONTRA Rapid: Avram nu a acordat penalty la tragerea de tricou a lui Bozovici.

Rapid - Pandurii 1-1

PRO Rapid: Drăgănescu nu a acordat penalty la tragerea de tricou a lui Orac.Asistentul Velicu a anulat greşit două goluri ale Pandurilor pe motiv de ofsaid.

CONTRA Rapid: Cardoso merita al doilea galben pentru un fault asupra lui Roman.

Dinamo: 6 pro / 8 contra

Tg. Mureş - Dinamo 2-6

Contra Dinamo: Eliminare Moţi şi acordarea unui penalty pentru Târgu-Mureş

Braşov - Dinamo 2-2

Contra Dinamo:  Neacordarea unui penalty pentru „câini"

Dinamo - FC Vaslui 1-2   

Pro Dinamo Bordeanu, iertat de „roşu"

Contra Dinamo: Farkaş şi Papp n-au fost eliminaţi. Penalty neacordat pentru „câini"

Dinamo - Oţelul 1-2

Contra Dinamo: Eliminarea gratuită la Andrei Cristea

Dinamo - Steaua2-1   

Pro Dinamo: N'Doye trebuia eliminat, iar Steaua trebuia să primească un penalty   

Contra Dinamo: „Câinii" n-au primit un penalty

Dinamo - Gaz Metan 3-2   

Pro Dinamo Scarlatache trebuia eliminat. Penalty gratuit la Andrei Cristea. Nu s-a dat o lovitură de la 11 metri pentru Mediaş. Contra Dinamo Golul doi al oaspeţilor s-a înscris dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.

De ce au sărit în sus rivalii giuleştenilor? Într-un clasament al greşelilor pro şi contra între Steaua, Dinamo şi Rapid, „feroviarii" sunt singurii care au beneficiat de mai multe decizii în favoarea lor, decât împotriva lor.

Tot un raport de 5 decizii favorabile faţă de 3 decizii potrivnice  are şi liderul Oţelul Galaţi, însă cea mai avantajată e Vasluiul, care are un raport de 5 la 1. Timişoara are un raport de 4-3 în acest clasament.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite