A fost „furat“ Dan Petrescu? Adrian Porumboiu a oferit un verdict devastator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Porumboiu, scârbit de arbitrajul de la Cluj
Adrian Porumboiu, scârbit de arbitrajul de la Cluj

Cel mai mare scandal din Liga I din ultima perioadă s-a declanşat după meciul CFR Cluj - Gaz Metan, scor 1-2. Drept urmare, ardelenii ameninţă că nu se vor prezenta la întâlnirea cu FC Argeş din următoarea etapă!

CFR Cluj a reclamat anularea unui gol perfect valabil şi neacordarea a două penalty-uri după partida arbitrată de George Găman.

Dacă fazele cu penalty-urile sunt discutabile, în schimb, la golul anulat nu prea există dubii! În minutul 68, la 0-2, clujenii au marcat prin Costache, însă golul a fost anulat de centralul George Găman pe motiv de ofsaid. Mircea Orbuleţ, tuşierul de pe acea parte, a semnalizat - cu întârziere - ofsaid la Costache. Din ce s-a văzut pe reluare, decizia anulării golului a fost una greşită.

Inclusiv ultima fază a partidei i-a scos din sărite pe clujeni şi le-a întărit impresia că au fost „vănaţi“ de arbitru: Găman a fluierat finalul meciului, în minutul 90+6, după ce fundaşii Gazului acordaseră un corner pentru CFR. Cele cinci minute suplimentare expiraseră însă, iar centralul a pus capăt partidei, fără ca acel corner să fie executat. Asta deşi CFR tocmai reuşise să reducă din diferenţă.

Exact de această ultimă fază s-a legat şi fostul arbitru internaţional, Adrian Porumboiu, pentru a condamna definitiv prestaţia lui Găman, într-o intervenţie la Pro X.

Ce a spus Adrian Porumboiu?

*Consider că am văzut un arbitraj care n-ar trebui să existe nicăieri în lumea asta. Nu m-a surprins că nu s-a dat un 11 metri care a fost, că nu s-a dat un gol care era valabil, dar arbitrul s-a demascat, a rămas exact în fundul gol pe teren în momentul în care a dat 5 minute de prelungiri, nu s-au jucat nici 3 minute, fără schimbări, fără întreruperi, şi când se întâmplă o lovitură de la colţ pentru CFR, tu, care n-ai ţinut cele 5 minute, fluieri finalul partidei. 

*Ce, mă, ti-era frică? Lasă-i să execute lovitura de la colţ. Era în timpul regulamentar. În acel moment, după părerea mea, arbitrul a rămas în fundul gol pe teren, desculţ, exact cum l-a născut mămiţica lui. N-are de ce să poarte niciodată un costum de arbitru un asemenea om, care îşi arată pe faţă tendinţa clară de a favoriza o echipă. 

*Lasă-i să bată cornerul, ce dacă dă gol? Te scoteau din toate necazurile, din toate erorile din timpul partidei. Nici nu mă mai iau de celelalte faze. E clar că n-are ce căuta în arbitraj, şi-a greşit total meseria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite