A decedat marele antrenor gălăţean Zoltan David

La două săptămâni după ce a împlinit vârsta de 78 de ani, Zoltan David, marele antrenor al fotbalului juvenil gălăţean, a încetat din viaţă!


"Nea Zoly" s-a născut Făgăraş, cu 78 de ani în urmă. A jucat la echipe din toate eşaloanele - de la juniori la Divizia A - Nitramonia Făgăraş, Dinamo Bucureşti, Dinamo Braşov. Au urmat 7 ani la Steagul Roşu Braşov - echipă la care s-a consacrat pe deplin. De aici a fost convocat la loturile naţionale, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe marii fotbalişti Voinescu, Apolzan sau fraţii Zavoda.

La Galaţi s-a stabilit în 1962, considerându-l oraşul iubirii sale! A jucat - până la vârsta de 37 de ani - la echipele CSO, Siderurgistul şi Oţelul, unde a făcut o frumoasă performanţă, informează "Viaţa Liberă".

La încheierea activităţii de jucător a îmbrăţişat-o pe cea de antrenor, dedicându-se descoperirii şi şlefuirii de noi talente. Câteva nume de jucători care au trecut prin mâinile sale: Ilie Hagioglu, Relu Călugăru, Ioan Nicu, Gelu Popescu, Ioan Morohai, Vivi Stamate, Lucian Măstăcan, Miţi Majearu, Romică Chihaia şi Viorel Tănase.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: