A câştigat Cupa Campionilor cu Steaua, iar acum e uluit de ce vede la club: Duckadam a răbufnit la adresa tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Helmuth Duckadam
Helmuth Duckadam

Steaua are un bilanţ dezastruos pentru standardele ei, doar două victorii în şase meciuri oficiale în 2015, iar ultima prestaţie a roş-albaştrilor l-a revoltat şi pe un tip care, de obicei, e foarte calm.

Steaua a obţinut o calificare fără glorie în finala Cupei Ligii, după o partidă în care Gâlcă le-a dat o şansă unor jucători mai puţin folosiţi până acum. Cei mai mulţi dintre ei au dezamăgit însă şi evoluţia lor fără determinare l-a scos din sărite pe preşedintele de imagine al Stelei.

Ce a spus?

„Le-am spus în perioada de pregătire: returul acesta e şansa unor jucători de a arăta că merită să fie la Steaua, să joace la Steaua. Aici m-am referit la cei tineri, la Stanciu, la Iancu, la Râpă. Costel Gâlcă a făcut cu Astra o echipă inedită, surprinzător chiar şi pentru mine, de ce să nu recunosc. Dar le-a dat şanse tuturor. Din păcate, ce s-a văzut pe teren a fost destul de jalnic. Şi mă refer, cum a zis şi el, la atitudine. Poţi greşi, e normal, dar nu avem atitudine. De ce se întîmplă asta? Cred că nici Gâlcă nu ştie, pentru că eu l-am văzut destul de descumpănit la conferinţa de presă. Singura satisfacţie a fost faptul că s-a confirmat ce am spus: că Steaua într-adevăr are doi portari, după Arlauskis, care au viitor. Şi Niţă a făcut o partidă foarte bună cu Astra“, a afirmat Duckadam la Digi Sport.

„Să facă ceva pentru 10.000 – 12.000 pe lună!“

Fostul mare portar al roş-albaştrilor e indignat că nişte oameni foarte bine plătiţi nu-şi dau interesul pe teren, atunci când antrenorul apelează la ei.

„Echipa, pe ansamblu, n-a arătat mare lucru. Totuşi, suntem Steaua. Indiferent că n-ai jucat sau ai jucat mai puţin. Totuşi, ai acelaşi salariu, ai 10.000-12.000 de euro pe lună. Păi, pentru banii ăia trebuie să faci ceva! Revin iar la ce a spus Costel Gâlcă. Pleci de la 3-0 în tur, n-ai nicio presiune. Joacă, arată ceva, trage, pasează!“, a continuat Duckadam.

El a avertizat că Steaua e ameninţată de un pericol din cauza atitudinii jucătorilor: „Eu zic să mai aşteptăm două-trei etape, pentru că, dacă nu venim cu un rezultat bun de la Pandurii, s-ar putea să intrăm într-o criză din care greu vom ieşi. Atitudinea lasă de dorit şi vom plăti scump acest lucru“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite