Ţiriac, vis spulberat: Djokovici a renunţat la turneul de la Madrid. Motivul deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiriac

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT) deţine licenţa pentru Madrid Mutua Open, întrecere care a revenit în calendarul celor două circuite, după ce, anul trecut,  nu s-a organizat din cauza pandemiei.

Vedetele fug de turneul patronat de Ion Ţiriac, deşi sumele puse în joc sunt imense pentru perioada pandemiei: 3.226.325 de euro la băieţi şi 2.549.105 la fete. 

Chiar şi aşa însă, Serena Williams, Bianca Andreescu şi Sofia Kenin vor lipsi de la întrecerea WTA. Ce-i drept, ultimele două au probleme de sănătate, însă Serena nu merge la Madrid, de câţiva ani, din cauza conflictului cu Ţiriac.

La masculin, omul de afaceri român a ţinut mult ca la ediţia din acest an să fie prezent tridentul Djokovici - Nadal - Federer. Din păcate pentru Ţiriac, acest lucru nu se va întâmpla. Primul care şi-a anunţat absenţa a fost Federer (39 de ani, 8 ATP), care a preferat să sară peste Madrid Mutua Open (2-9 mai la băieţi) pentru a juca acasă, la Geneva Open (16 -22 mai).

Acum, şi Novak Djokovici (33 de ani, 1 ATP) a renunţat la competiţia din Spania, deşi era deţinătorul trofeului! Eliminat, săptămâna trecută, în semifinalele turneului de la Belgrad, Djoko a preferat, pur şi simplu, să-şi mai elibereze calendarul pentru a fi mai odihnit la turneele de Grand Slam. Nici cele 500 de puncte pe care le va pierde în clasament, ca urmare a retragerii sale de la Madrid, nu contează pentru sportivul sârb. Asta deoarece, Djokovici are un avans uriaş, în clasamentul ATP, faţă de Nadal, ocupantul locului 2, de 2.153 de puncte. Cel mai probabil, Nole va reveni pe teren, la Roma (9-16 mai) unde, de asemenea, e campionul en-titre.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite