Ţiriac face valuri în presa mondială: Unde vrea să ducă turneul de la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri, în vârsta de 81 de ani, e recunoscut ca fiind un negociator feroce. Iar acum, după mai multe neînţelegeri cu autorităţile Capitalei Spaniei, e pe cale să ia o decizie drastică.

Madrid Mutua Open e printre primele 10 turnee de tenis din lume. Şi, începând din 2002, e găzduit de Capitala Spaniei. Din păcate, ediţia din acest an a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, iar cea din 2021, dacă s-ar organiza, ar putea fi ultima găzduită de Madrid!

Potrivit site-ului Tennis World USA, care citează presa din România, Ion Ţiriac, după mai multe conflicte cu autorităţile din Madrid privinid organizarea turneului de la „Caja Magica“, intenţionează să ducă această competiţie în Germania! Mai precis, la Berlin. Tocmai de aceea, Ţiraic s-ar fi întâlnit deja cu primarul oraşului,  Michael Muller. Întâlnirea ar fi fost aranjată de Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Turneul deţinut de Ion Ţiriac ar urma să ajungă la Berlin, începând din 2022, deoarece contractul existent, încheiat cu autorităţile din Madrid, expiră abia în 2021. 

La un moment dat, în 2018, partea spaniolă a avut o tentativă de a cumpara licenţa turneului de la Ţiriac, pentru a evita plata unei sume anuale de 10 milioane de euro. Părţile s-au aşezat la masa tratativelor, însă Ţiriac a cerut 250 de milioane de euro, moment în care totul a căzut.

14 milioane de euro a pus la bătaie Mutua Madrid Open în premii, la ediţia din 2019.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite