Ţiriac suferă: De ce poate pierde 200 de milioane de euro din cauza pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul coronavirus va genera o criză financiară nemaiîntâlnită în lume şi nimeni nu va fi ferit de efectele ei. Nici măcar bogaţii planetei!

Începutul lunii mai, perioada tradiţională de desfăşuare a turneului de la Madrid, competiţie de categorie Masters 1000, a coincis cu măsurile draconice de distanţare, care au paralizat întreaga planetă.

Drept urmare, întrecerea a fost mutată la mijlocul lunii septembrie. Apariţia recentă a unor noi focare de coronavirus, în capitala Spaniei, ar putea duce însă la anularea completă a turneului de anul acesta, potrivit presei internaţionale. Astfel, autorităţile regionale, prin vocea lui Antonio Zapatero, secretar adjunct al Sănătăţii Publice în cadrul Guvernului, au sugerat ca „turneul să nu aibă loc, din cauza evoluţiei actuale a COVID-19“.

Ţiriac are ultimul cuvânt

Decizia finală legată de turneul de la Madrid îi va aparţine lui Ion Ţiriac. „Organizatorii Mutua Madrid Open analizează şi evaluează cu atenţie toate posibilităţile, continuând să se concentreze pe siguranţa tuturor celor implicaţi în turneu. Decizia finală cu privire la organizarea turneului în 2020 le aparţine lui Ion Ţiriac şi Super Slam Ltd., deţinătorul licenţei turneului“, se arată într-un comunicat al organizatorilor, postat pe site-ul oficial al întrecerii.

La Madrid Open, deocamdată, exclusivitatea e destul de ieftină; dau şase locuri (n.r. - o lojă cuprinde şase locuri) în medie cu 40.000 de euro, ceea ce e mai ieftin decât la Roland Garros sau Wimbledon, mai ales că aici locurile includ şi un pachet VIP care oferă masă, băutură, saloane de relaxare şi altele. Ion Ţiriac pentru ZF   200 de milioane de euro generează Mutua Madrid Open la fiecare ediţie.   3,5 milioane de euro încasează, anual, Ion Ţiriac din partea Primăriei oraşului Madrid pentru că îşi organizează turneul Masters 1000 acolo. Părţile au un acord semnat până în 2031.   800 de euro costă cel mai scump bilet la Mutua Madrid Open. Cel mai ieftin costă 50 de euro.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite