Ţiriac şochează: „În comunism era mai bine!“. Cum şi-a argumentat concluzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Tiriac portret sigla Mercedes FOTO Mediafax

Chiar dacă a ajuns un prosper om de afaceri în capitalism, Ion Ţiriac spune că România o ducea mai bine din anumite puncte de vedere înaintea Revoluţiei din 1989.

Ion Ţiriac şi-a făcut averea datorită capitalismului, însă rămâne un admirator al comunismului. Explicaţia sa? Sportul era o prioritate pe vremea comuniştilor.

„Cu toată responsabilitatea, în era comunistă era mai bine cu sportul, era mai bine cu învăţământul, chiar dacă erau celelalte restricţii îngrozitoare. Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului e acum 0,0048% din bugetul statului român. Dacă mâine dimineaţă, eu aş fi Ministrul Sportului, în prima şedinţa de Guvern m-aş urca pe masă, vorbesc serios, şi le-aş spune dacă nu le e ruşine cu 0,0048%. Nu m-aş da jos de pe masă până când n-aş obţine 1%. Ăştia suntem, cu ăştia defilăm!“, a declarat Ion Ţiriac, potrivit Digi Sport. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT) a avertizat apoi că şi sportul-alb riscă să aibă soarta gimnasticii în România.

„Eu nu vreau să ajungă tenisul ce a ajuns gimnastică. Problema este extraordinar de gravă, pentru că nu îi pasă nimănui pe unde ajunge sportul. După Halep, mi-e tare frică să nu ne ducem în neant dacă nu se fac nişte centre federale“, a spus Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite