Ion Ţiriac, acuzaţii grave din partea unor politicieni spanioli din opoziţie: „Este un magnat mafiot!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul acord parafat de Ion Tiriac cu primăria oraşului Madrid, privind păstrarea turneului de tenis în Capitala Spaniei, este contestat de politicienii din opoziţia edilului Manuela Carmena.

La începutul lunii aprilie, după negocieri dure şi de lungă durată, Ţiriac a bătut palma cu autorităţile din Madrid, miliardarul român urmând să organizeze turneul de tenis până în 2031 la Caja Magica, un complex sportiv construit cu 300 de milioane de euro din bani publici. Mai mult, autorităţile şi-au luat angajamentul să construiască două noi arene, aceasta fiind o condiţie impusă de Ţiriac pentru a păstra turneul în capitala Spaniei. Lucrul acesta n-a fost deloc pe placul politicienilor din opoziţia primarului Manuela Carmena, care au cerut ca acordul să fie anulat.

Conform ziarului La Vanguardia, citat de ziare.com, politicienii Rommy Arce şi Pablo Carmona au organizat o conferinţă de presă, în care au spus că "Ţiriac este un magnat mafiot" şi că profită de bunurile publice.

"Caja Magica a fost o investiţie grozavă ce s-a transformat într-o mare datorie pentru acest oraş. Trebuie să recuperăm managementul Caja Magica şi să anulăm contractele păguboase semnate de municipalitate", a spus Arce.

În fiecare an, Tiriac va incasa intre 2.5 si 3.5 milioane de euro din partea Primăriei doar pentru că a ales Madridul drept oraşul gazdă al competiţiei. În total, Ţiriac va primi peste 30 de milioane de euro pentru contractul aferent anilor 2022-2031.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite