Ţiriac, distrus după ce a devenit şeful tenisului românesc: „Tătucul a pus mâna pe federaţie! Se va ajunge iar la instanţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac a câştigat categoric alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (FRT), însă această victorie a fost urmată de un atac virulent asupra omului de afaceri.

George Cosac a „reuşit“ să arunce tenisul românesc într-o situaţie haotică, fără strategie şi fără finanţare din partea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). 

Alegerile câştigate de Cosac în 2017 au fost contestate în instanţă şi, drept urmare, MTS a refuzat să finanţeze FRT, un for extrem de controversat. De altfel, s-a şi spus că George Cosac a rezistat la federaţie, în ciuda situaţiei sale, întrucât a avut sprijinul lui Ion Ţiriac din umbră. Această variantă s-a întărit după ce Cosac n-a mai candidat la şefia FRT, atunci când Ion Ţiriac şi-a anunţat candidatura la alegerile pe care le-a şi câştigat, astăzi, în mod categoric.

Ţiriac a strâns de trei ori mai multe voturi decât Marius Vecerdea, ocupantul locului 2. Acesta a fost cel mai mare contestatar al lui George Cosac şi a reuşit să anuleze mandatul câştigat de acesta în 2017 în instanţă. 

După ce a fost învins, astăzi, de Ţiriac, Vecerdea a lansat un atac virulent asupra omului de afaceri, potrivit Digi Sport. Concret, sibianul, un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, susţine că FRT are probleme mari şi că, după alegerile de astăzi, se va ajunge din nou la instanţă.

Ce a spus Marius Vecerdea?

*Este un caz ruşinos. Nu ştiu cum domnul Ion Ţiriac, în numai 6 luni de zile, poate face lumină în această federaţie. A spus că va avea un mandat de 6 luni de zile. Nu-mi dau seama cum un <<tătuc>>, că aşa vrea să fie, să calce peste lege şi să repare tot ce au făcut ultimele conduceri ale Federaţiei Române de Tenis.

*Toată lumea s-a strâns în jurul <<tătucului>>, care a pus mâna pe federaţie. Sunt probleme mari legate de această Adunare Generală. Este nestatutară, iar instanţa va dovedi acest lucru, pentru că se va merge în instanţă. 

*Şi la nivelul vicepreşedinţilor este o mare problemă. Există o sincopă în lege, care a fost lăsată intenţionat pentru a lăsa calea unor găşti să dicteze tot ce înseamnă în federaţiile sportive naţionale şi, deci, în aproape tot sportul românesc. Aceşti indivizi au acaparat FRT şi se caţără pe succesul Simonei Halep şi al naţionalei de fete a României. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite