Ţiriac a dezvăluit marea problemă a lui Halep: Unde a greşit Simona în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIriac

Cu ocazia inaugurării unei clădiri de birouri care îi poartă numele, Ion Ţiriac, fost preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (FRT) şi omul care a ghidat cariera Simonei Halep din umbră, a vorbit despre situaţia jucătoarei din Constanţa.

Simona Halep e gata de French Open 2022 (22 mai – 5 iunie), iar interviul ei pentru Eurosport, redat de Adevărul aici, dovedeşte că fosta ocupanta a locului 1 mondial e pregătită pentru Roland Garros, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

Dacă „Simo“ e destul de încrezătoare în privinţa şanselor ei, la Paris, în schimb, Ion Ţiriac (83 de ani) a fost puţin mai rezervat în declaraţii, după ce a fost întrebat despre Halep. Potrivit Digi Sport, omul de afaceri crede că e foarte greu să mai vedem schimbări radicale în cazul lui „Simo“, inclusiv acum când şi-a schimbat antrenorul şi lucrează cu Patrick Mouratoglou.

Ce a spus Ion Ţiriac?

*Poate Halep la 30 de ani? Absolut că poate! Poate să îşi schimbe Halep mentalitatea şi felul de antrenament? Asta, mă îndoiesc ! Adică nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi. Halep este un talent, înnăscut, extraordinar.

*Halep, dacă a făcut o greşeală cu ea, a făcut la 14-15 ani. Atunci s-a făcut greşeala cu ea…ea nu şi-a făcut un status, o educaţie, nu morală, ci fizică cu alea 3-4-5 ore pe zi.

*Dacă o vezi pe Halep cu mingea, nu de fotbal, ci de tenis: pe cuvânt, jumătate din Divizia A nu fac cu mingea de tenis 200 de lovituri fără să cadă mingea jos.

*Fizicul ei nu o ţine atât cât o ţine capul! Şi când capul nu o mai ţine că este frustrat, atunci se întâmplă ce se întâmplă: vezi mata, două Roland Garros-uri (n.r. - finale pierdute cu Şarapova în 2014 şi Ostapenko în 2017), vezi un Australian Open (n.r. - învinsă de Wozniacki în 2018).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite