Ţiriac, dat de gol de fostul său şofer: De ce tace, în războiul cu familia Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac, preşedinte al Federaţiei Române de Tenis
Ion Ţiriac, preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Un conflict născut la începutul anului, când preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT) a îndemnat-o pe Serena să se retragă, a luat amploare, pe durata Australian Open. Iar asta pentru că tabăra americanilor, condusă de soţul Serenei, a trecut la atacuri repetate.

Serena Williams (39 de ani) n-a câştigat nici la Australian Open Grand Slam-ul cu numărul 24, însă măcar s-a consolat cu o victorie cu gust de revanşă, în sferturi, în faţa Simonei Halep.

A fost prima întâlnire dintre cele două sportive, după finala de la Wimbledon 2019, în care „Simo“ a spulberat-o pe americancă, în doar 53 de minute. Atunci, a fost 6-2, 6-2 pentru Halep, acum, la Melbourne, s-a impus Williams, scor 6-3, 6-3. 

Din păcate, partida de la Australian Open 2021 a devenit un prilej de reglări de conturi între tabăra americanilor şi cea în fruntea căreia se află Ion Ţiriac. Concret, după victoria obţinută de soţia sa în meciul cu Halep, Alexis Ohanian l-a atacat şi l-a jignit, în mod repetat, pe şeful FRT. Iar aceasta a fost „nota de plată“ pentru declaraţia oferită de Ţiriac, la începutul anului, când preşedintele FRT a spus că Serena ar trebui să se retragă, dacă ar avea decenţă!

În ciuda atacurilor repetate lansate de Alexis Ohanian pe parcursul Australian Open, Ion Ţiriac a tăcut. A fost apărat, rând pe rând, de Ilie Năstase şi de fiul său, însă omul de afaceri n-a mai făcut niciun comentariu. Explicaţia acestei tăceri a fost oferită acum de Cosmin Hodor. 

Hodor a povestit pentru as.ro, cum s-a apropiat de Ion Ţiriac: „Eram şoferul asistentei domnului Ţiriac. Mă trimitea cu o sută de mii de hârtii. Făceam sute de kilometri zilnic, am ameţit maşina aia tot Bucureştiul, am leşinat-o!“. 

Acum, invitat la emisiunea „Aşii tenisului“, difuzată de Digi Sport, acelaşi Hodor, promovat, la un moment dat, manager de comunicare pentru Simona Halep, a explicat de ce Ion Ţiriac n-a mai răspuns la atacurile lansate de familia Williams.

Ce a spus Cosmin Hodor?

*A fost o vendetă, nu doar la adresa lui Ion Ţiriac, ci şi pentru finala pierdută la Wimbledon 2019. Era clar că acea înfrângere va naşte unele orgolii. 

*Să vii tu din tribună, după un meci jucat de soţia ta împotriva Simonei, care e apropiată a domnului Ţiriac şi ştim ce reprezintă în România, să te trezeşti să-l ataci şi să-l faci clovn... Asta arată că el (n.r. - Alexis Ohanian, soţul Serenei) e din afara fenomenului, nu e din lumea tenisului. Domnul Ţiriac nu-i va răspunde, nu se coboară la acel nivel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite