Ţara arde, baba se piaptănă: Djokovici a mai explicat o dată de ce nu se vaccinează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Acum o lună, nevaccinarea lui Djokovici era o problemă planetară. Astăzi, când Ucraina e în flăcări, opţiunea lui Nole pare un subiect secundar, deşi sârbul continuă să explice motivele deciziei sale.

Novak Djokovici (Serbia, 34 de ani, 1 ATP) a revenit pe teren la Dubai Tennis Championships 2022, în uralele publicului, după cum „Adevărul“ a arătat aici.

În ciuda expulzării sale din Australia, decizie care i-a amânat debutul competiţional, în acest sezon, Nole e într-o formă sportivă excelentă. Dovadă şi faptul că a făcut instrucţie cu Musetti (58 ATP) şi cu Khachanov (26 ATP), învingându-i pe amândoi, fără set pierdut. Astăzi (după ora 17.00), Djokovici va juca, în sferturile de la Dubai, urmând să-l întâlnească pe Jiri Vesely (123 ATP). Până atunci, într-un interviu pentru „L'Equipe“, preluat de Eurosport, liderul mondial a explicat, încă o dată, de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-ului.

Ce a spus Novak Djokovici?

*Pe baza tuturor informaţiilor despre vaccin, am decis să nu mă vaccinez. Aceasta e poziţia mea. Dacă se va schimba sau nu? Nu ştiu, totul se schimbă destul de repede, vedem asta în deciziile unor guverne. Momentan, nu simt faptul că am nevoie de vaccin pentru a-mi proteja corpul şi nici nu simt că sunt o ameninţare pentru alţii. Fie că eşti vaccinat sau nu, poţi transmite virusul. Aceasta e poziţia mea şi, mergând mai departe, mintea mea e complet deschisă. Orice e posibil.

*Ca sportiv de top, trebuie să am grijă de corpul meu pentru a fi competitiv şi constant. Îi mulţumesc acestui corp pentru toate succesele obţinute, de-a lungul acestor ani, pentru că am reuşit să-mi revin foarte repede după atât de multe meciuri foarte dificile.

*Într-un sport individual, dacă eşti accidentat, eşti afară. Terminat. Nu există nicio înlocuire posibilă ca în fotbal. Tenisul e un sport de elită, în acest domeniu, în sensul că în grija acordată pentru corpul cuiva, totul trebuie să funcţioneze perfect. Corpul trebuie să funcţioneze din plin mai bine de 15 ani. Câţi au reuşit să facă asta, în afară de Roger (n.r. - Federer), Rafa (n.r. - Nadal) şi de mine? Există multă muncă în spatele tuturor acestor rezultate.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici, nevaccinat, dar idolul tribunelor: Arabii l-au primit ca pe un zeu VIDEO

Cum arată Djokovici, trecut de două ori prin COVID: Imagini cu Nole, la bustul gol, de la Dubai VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite