Şumudică, umilit în Turcia: Românul a suferit al doilea cel mai urât eşec din carieră. Ce riscă acum şi ce a declarat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

În prima parte a sezonului în Turcia, tehnicianul de 47 de ani era pe val la Kayserispor şi o prezenţă constantă în emisiunile matinale din România. Acum, formaţia sa are trei înfrângeri în ultimele cinci etape.

Marius Şumudică a trăit o seară în coşmar în Kayserispor - Fenerbahce, iar rezultatul partidei poate însemna sfârşitul aventurii lui Şumi la formaţia turcă.

Oaspeţii au dezmembrat, pur şi simplu, echipa lui Şumudică, administrându-i un neverosimil 5-0 (3-0 la pauză). Potrivit statisticilor furnizate de Digi Sport, acesta e al doilea cel mai sever eşec suferit de Şumudică în calitate de antrenor. Acesta fusese învins cu 0-6 pe când era la Bistriţa, în mai 2010. Atunci, echipa sa a cedat în faţa Braşovului, care era pregătită de Viorel Moldovan. Apoi, cât timp s-a aflat la Astra, Şumudică a mai avut două partide de coşmar:

*1-5 cu CFR Cluj în deplasare (21 august 2016)

*1-5 cu ASA Târgu-Mureş acasă (19 iulie 2015)

Obiectivul pe care l-a avut e ca şi compromis

După dezastrul de luni seara, Kayserispor a căzut pe locul 7 din 18 cu 41 de puncte. În aceste condiţii, o clasare între primele 5, care ar fi îndeplinit obiectivul şi anume calificarea în cupele europene, pare imposibilă. Asta deoarece, Kayserispor e la zece puncte de poziţia a 5-a, ocupată chiar de Fenerbahce.

„E cea mai mare ruşine din cariera mea de antrenor“

Marius Şumudică a lăsat de înţeles la conferinţa de după înfrângerea cu Fenerbahce că ia în calcul, inclusiv varianta plecării imediate de la Kayserispor.

*E cea mai mare ruşine din cariera mea de antrenor. N-am pierdut niciodată un meci cu 5-0. 

*Am câştigat trofee, am jucat în Liga Europa. N-am trăit o asemenea ruşine niciodată în viaţa mea. Şansele la un loc de cupă europeană s-au dus. 

*Am adus 18 jucători, suntem pe locul 6, cred că echipa a jucat bine până la acest meci. 

*Nu dau vina pe jucători, dar m-aş fi aşteptat să lupte mai mult. Mi-a lipsit jumătate de echipă, jucători care sunt accidentaţi sau suspendaţi. 

*Voi avea mâine (n.r. - astăzi) o discuţie cu preşedintele clubului şi voi lua o decizie în privinţa viitorului. Cred că mi-am făcut treaba, cred că Kayserispor a avut rezultate bune până acum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite