Şumudică, scos din minţi: „Incredibil, am atacat familia fotbalului românesc“. De ce a fost propus spre penalizare antrenorul de la Chiajna, de către LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent în cantonament, în Cipru, alături de Concordia Chiajna, Marius Şumudică a aflat că sunt şanse să fie suspendat, din cauza unor declaraţii. Antrenorul a răbufnit la adresa LPF şi FRF, pe care le acuză că se ocupă de alte probleme, decât de cele serioase din fotbalul românesc.

După ce LPF a anunţat modificările din sistemul competiţional, inclusiv modelul play-out/play-off, care se va aplica la finalul sezonului regulat din ediţia 2015-2016, au apărut şi primii nemulţumiţi. 

Unii, precum Valeriu Argăseală, au contestat înjumătăţirea numărului de puncte, alţii, precum Daniel Stanciu, preşedintele de la Dinamo, sau Marius Şumudică, antrenorul Concordiei Chiajna, au criticat mai mult intenţia legată de limitarea jucătorilor extracomunitari, prin obligativitatea ca aceştia să aibă cel puţin trei prezenţe în naţională. Argumentul lui Stanciu era că fotbalist din prima ligă braziliană nu poate fi mai puţin valoros decât unul din liga a cincea din Germania doar pentru că nu are selecţii la naţională.

„Noul sistem este o idioţenie“

Mai vehement şi mai acid la adresa acestor schimbări care se vor aplica din sezonul 2015-2016 al Ligii I a fost însă antrenorul de la Chiajna. „Este o idioţenie din toate punctele de vedere limitarea numărul de extracomunitari. Cum am spus că este o idioţenie şi să retrogradeze şase echipe. Nu îmi este frică de retrogradare, o să le demonstrez celor de la FRF că echipa mea nu va retrograda niciodată. Dar în continuare vă spun că este cea mai mare cretinitate din fotbalul românesc“, a declarat antrenorul Concordiei. 

Astăzi, prin intermediul unui comunicat, LPF a anunţat că a formulat o sesizare către Comisia de Disciplină a FRF în vederea sancţionării disciplinare a lui Marius Şumudică, pentru declaraţii injurioase, în baza articolului 107 (1) din Regulamentul Disciplinar. În plus, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a promis că la întrunirea Comitetului Executiv al FRF din februarie va propune un Cod de Etică, care să fie asumat de toate părţile interesate din fotbalul românesc - preşedinţi de cluburi, antrenori, jucători, arbitri, oficiali ai FRF şi LPF.

„Familia asta a fotbalului românesc consideră că trebuie să existe sclavie!“

Replica lui Şumudică n-a întârziat să apară. Antrenorul a sugerat că oficialii din fotbalul românesc ar trebui să se ocupe de probleme mai importante, precum faptul că cluburile au datorii mari către jucători sau antrenori, iar oficialii LPF şi FRF nu iau măsurile necesare. 

„Acum am deranjat familia fotbalului românesc! Incredibil ce se poate întâmpla. Îmi cer scuze familiei fotbalului românesc de la A la Z, domnului Burleanu, domnului Chivorchian, domnului Iorgulescu dacă am deranjat cu această declaraţie. Fără niciun fel de ironie. Maftei de şapte-opt luni de zile nu şi-a primit banii de la CFR Cluj, în jur de 100.000 de euro şi îi este frică de faptul că nu îşi va mai primi banii, deoarece acest club are intenţia de a intra în insolvenţă. Atunci, familia asta a fotbalului românesc consideră că trebuie să existe sclavie şi să îşi bată joc de jucătorii de fotbal, de antrenori, de toată lumea. Unde e familia fotbalului românesc? I-a deranjat Şumudică pe aeroport, ce să-ţi spun acum... Niciodată nu o să îmi închidă nimeni gura“, a spus Şumudică, la DolceSport. 

CFR Cluj ar fi trebuit depunctată de mult timp din cauza datoriilor către foştii jucători, dar Comisia de Disciplină a FRF a tergiversat cazul şi punerea în aplicare a sancţiunilor. 

Între timp, gruparea ardeleană şi-a pregătit dosarul de insolvenţă, în urma căruia va scăpa de o mare parte din datoriile către terţi. 

Citeşte şi 

Marius Şumudică, contrariat de măsurile luate de LPF pentru Liga 1: „E cea mai mare cretinitate din fotbalul românesc!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite