Şumudică a scos „bagheta magică“: Pe ce loc a dus noua sa echipă la doar 14 zile după numire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

Pe cât de nefericite au fost ultimele două aventuri ale tehnicianului de 50 de ani, la CFR Cluj şi la Rizespor, pe atât de fructuos se anunţă mandatul său, la Yeni Malatyaspor.

Marius Şumudică, numit în funcţie la data de 8 octombrie, a preluat o catastrofă de echipă! Pentru că, în momentul revenirii sale în Turcia, Yeni Malatyaspor avea cinci înfrângeri la rând în Superligă şi ocupa locul 17 din 20, primul care duce în liga secundă!

Profitând de pauza venită pentru meciurile echipelor naţionale, Şumudică a avut timp să refacă atât moralul echipei, cât şi structura ei tactică. Iar rezultatele se văd deja! În primele două partide cu tehnicianul român pe bancă, Yeni Malatyaspor a obţinut maximum de puncte! Săptămâna trecută, a fost un 2-0 pe terenul celor de la Adana Demirspor, formaţie antrenată de Vincenzo Montella la care a fost integralist Mario Balotelli, iar vineri seară, a venit un alt succes, de această dată, pe teren propriu.

În meciul cu Altay, elevii lui Şumudică s-a impus cu 2-1. Tetteh (57) şi Büyük (68-penalty) au înscris pentru gazde, făcând ca reuşita lui Bamba (84-penalty) să fie doar una de consolare.

După această victorie, Yeni Malatyaspor ocupă locul 11 din 20, cu 12 puncte strânse în zece meciuri. Echipa lui Şumudică e la patru puncte de poziţia a 17-a, prima care duce în liga secundă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite