Şumudică, prăbuşire îngrozitoare în Turcia: Cum s-a dus în cap, cu nişte cifre horror

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

Sărbători nefericite pentru tehnicianul de 50 de ani! Şi, la cum arată situaţia din clasament, e posibil să-şi facă bagajul, nu pentru următorul meci din deplasare, ci pentru a reveni acasă.

Marius Şumudică şi-a lansat, de curând, canalul de Twitter, având id-ul de „CoachSumudica“, iar Adevărul a arătat aici primele două filmări, foarte simpatice, postate de tehnicianul celor de la Yeni Malatyaspor.

Doar că, foarte probabil, fanii de la Malatyaspor nu sunt deloc amuzaţi şi nici încurajaţi, când văd promisiunile antrenorului. Pentru că, astăzi, când se uită pe clasamentul Superligii turce, văd că echipa lor ocupă ultimul loc, 20 din 20, după 19 etape în care a strâns doar 15 puncte. Yeni Malatyaspor e la trei puncte de poziţia a 16-a, prima care asigură rămânerea în prima ligă.

Practic, astăzi, la două luni şi jumătate după numirea lui Şumudică pe bancă, echipa e într-o situaţie mai proastă faţă de cea de dinaintea venirii românului! Iată ce spun cifrele:

*La 8 octombrie, când a fost prezentat Şumudică, Yeni Malatyaspor era pe locul 17 din 20, cu şase puncte strânse în opt etape.

*Astăzi, Yeni Malatyaspor e ultima! Şi, cu Şumudică în frunte, a adunat nouă puncte în 11 meciuri.

*Media punctelor strânse pe meci s-a îmbunătăţit, după venirea lui Şumudică, crescând de la 0,75 la 0,81, dar vorbim despre o îmbunătăţire nesemnificativă. Şi, în orice caz, echipa n-a ţinut pasul cu rivalele ei, motiv pentru care a ajuns pe ultimul loc.

A început în forţă, apoi a venit dezastrul

Drama lui Şumudică e că a început bine mandatul său la Yeni Malatyaspor, punând capăt unei serii de cinci înfrângeri la rând în campionat. De fapt, românul a câştigat primele sale două partide în Superliga turcă. Se întâmpla la 16 şi la 22 octombrie. Apoi, a mai venit un singur succes, la 2 decembrie, în Cupa Turciei. Iată cifrele lui Şumudică, în toate competiţiile, la Yeni Malatyaspor:

*12 meciuri, 3 victorii, 3 remize, 6 înfrângeri. Golaveraj: 12-19

Yeni Malatyaspor mai are un singur meci, în 2021, programat pentru 30 decembrie, cu 

Bandırmaspor, echipă de liga a doua. După această partidă, urmează o pauză de o săptămână, perioadă în care e posibil să fie decisă înlăturarea lui Şumudică din funcţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite