Şumudică a plecat, Dan Petrescu tocmai a fost numit în funcţie: Noua sa echipă are trei români în lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrescu

În ziua în care Gaziantep a oficializat despărţirea de fostul rapidist, o altă grupare din Superliga turcă a bătut palma cu un tehnician român.

Dan Petrescu e antrenor de titlu în România şi dorit de echipe aflate pe ultimele locuri, în străinătate! După ce a fost la Guizhou Hengfeng, cu care a retrogradat de pe ultimul loc în China, în 2018, acum, după o nouă despărţire de CFR, „Bursucul“ a semnat cu o altă grupare care se chinuieşte într-o primă ligă.

Vorbim despre Kayserispor, formaţie care ocupă poziţia a 18-a din 21 în Superliga turcă, după 17 partide. 

„Clubul nostru a ajuns la un acord cu antrenorul Dan Petrescu pentru un contract valabil pe un an şi jumătate, cu opţiune de prelungire pe încă un an. Dorim ca acordul să fie benefic pentru comunitatea noastră şi îi dorim succes domnului Petrescu“, a anunţat clubul Kayserispor.

Sunt deja trei români în lot

La Kayserispor sunt legitimaţi şi trei jucători români: portarul Silviu Lung jr, fundaşul Cristi Săpunaru şi atacantul Denis Alibec. 

Primul a început sezonul ca titular, după care s-a accidentat la finalul lunii noiembrie. Săpunaru e om de bază în apărare, cu 15 meciuri bifate din cele 17 disputate în campionat până acum. Iar Alibec, ajuns mai târziu la echipă, în octombrie, a adunat nouă prezenţe în Superligă, fără să marcheze. În victoria de sâmbătă, 1-0 cu Yeni Malatyaspor, Alibec a ratat un penalty, în minutul 9.

Între iunie 2017 şi mai 2018, Kayserispor a fost pregătită de Marius Şumudică. Atunci, echipa a rupt norii în prima parte a sezonului, după care s-a dus în cap, în partea secundă, iar Şumudică şi conducerea clubului au reziliat contractul pe cale amiabilă.

A ratat duelul cu Şumudică

Dan Petrescu va debuta pe banca celor de la Kayserispor la data de 16 ianuarie, într-o deplasare cu Gaziantep. Dacă Marius Şumudică n-ar fi fost pus pe liber de turci, chiar astăzi, acest meci ar fi fost unul cu doi antrenori români pe băncile tehnice.

500.000 de euro e salariul pe care îl va primi Dan Petrescu până în vară, la Kayserispor.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite