Şumudică, încurajat: ce antrenor român a cucerit trei trofee în sezonul în care a fost suspendat şi trimis în tribune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi (centru) a fost ţintuit pe bancă din cauza faptului că n-are licenţa Pro
Mirel Rădoi (centru) a fost ţintuit pe bancă din cauza faptului că n-are licenţa Pro

„Adevărul“ prezintă două cazuri similare cu cel în care se află acum tehnicianul Astrei. Unul a fost cu final fericit, celălalt un eşec total.

Suspendarea lui Marius Şumudică e o lovitură grea primită de Astra înainte de startul celor zece etape de play-off care vor stabili campioana.

„De acum, lupta se va da în trei, între Steaua, Dinamo şi Viitorul“, a spus preşedintele celor de la FC Voluntari, Dumitru Dragomir. Şi fostul finanţator al Vasluiului, Adrian Porumboiu, a lăsat de înţeles că Astra va avea de suferit: „Dacă s-a luat decizia asta, e greu să mai stăpâneşti echipa. Degeaba e vestiarul unit, dacă lipseşte liantul. Au nevoie de un antrenor la fel ca Şumudică“.

„Adevărul“ prezintă două cazuri similare cu cel în care se află acum tehnicianul Astrei.

*Cosmin Olăroiu – A revenit, în 2011, la Steaua pentru o lună. Dar cum semnase un acord cu Al-Ain (Emirate) care intra în vigoare din vară, el a refuzat să stea pe bancă. Oli mergea la antrenamente, însă, în timpul meciurilor, lua loc în tribune. Aşa a câştigat Cupa României. Apoi, în sezonul 2013-2014, Olăroiu a fost suspendat vreo şase luni de Federaţia din Emirate. Drept urmare, a stat pe banca celor de la Al-Ahli Dubai în doar 45% din jocurile din stagiunea respectivă. Rezultatul? A câştigat titlul cu patru etape înainte de final, plus Cupa şi Supercupa Emiratelor.

*Mirel Rădoi – Cum a preluat Steaua, vara trecută, fără să aibă licenţa Pro, fostul mijlocaş a fost suspendat de UEFA şi obligat de FRF să nu dea indicaţii de pe bancă în timpul partidelor. În aceste condiţii, mandatul său la Steaua s-a încheiat cu un eşec.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite