Şumudică sau cum arată un antrenor imatur: ce spunea acum zece zile şi la ce concluzie a ajuns după 0-1 cu Ceahlăul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Liga I, în lipsa unor tehnicieni cu adevărat valoroşi, oameni precum Edward Iordănescu (Pandurii) şi Marius Şumudică sunt „umflaţi“ cu pompa după două, trei rezultate mai bune. Balonul se desumflă însă repede.

Concordia Chiajna a început returul în forţă, în 2015: două victorii şi trei remize după primele cinci etape. După egalul de acasă cu Târgu-Mureş (0-0), antrenorul Marius Şumudică anunţa triumfător: „Concordia nu va retrograda, nici dacă îi antrenez de acasă. La biroul de acasă stau si tot nu retrogradează. Şi dacă rămân acasă, de pe calculator îi antrenez, tot nu retrogradează“.

De la aceste afirmaţii au trecut zece zile. Astăzi, Concordia a fost învinsă, acasă, de Ceahlăul, echipă care nu bătuse pe nimeni în 2015! După două remize şi trei înfrângeri sub comanda brazilianului Ze Maria, nemţenii s-au impus, la Chiajna, scor 1-0. Singurul gol al meciului a fost înscris de Francisco Torres (17).

Chiar dacă Ceahlăul a încheiat partida în zece oameni – Gorrea a fost eliminat în minutul 77 – elevii lui Şumudică n-au reuşit egalarea şi sunt acum pe locul 10 din 18, la două puncte de retrogradare! De partea cealaltă, moldovenii ocupă poziţia a 16-a, fiind la şase puncte de salvare.

Şumudică: „Dacă retrogradăm? Orice e posibil“

Ajuns la microfonul Dolce Sport după penultimul meci din etapa cu numărul 23, Marius Şumudică a avut un discurs complet diferit faţă de cel de acum zece zile.

„La retrogradare e o luptă acerbă. De la locul 8 în jos oricine are emoţii. Dacă e posibil să retrogradăm? La ce am văzut astăzi şi la ce rezultate sunt, e posibil orice“, a afirmat antrenorul ilfovenilor.

Şumudică a admis că declaraţiile sale euforice au avut un efect negativ asupra echipei. „N-am gestionat bine perioada de după meciul cu Dinamo. Am crezut că, dacă am bătut Dinamo, gata, o să jucăm în cupele europene. Ne gândeam deja la tragerea la sorţi. E vina mea, n-am ştiut să-i ţin cu picioarele pe pământ pe jucători“, a adăugat Şumudică.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite