Ştim primul „sfert“ de la Australian Open! Cum s-au descurcat Cori Gauff (15 ani) şi învingătoarea Serenei Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cori Gauff a ajuns în optimi la două dintre primele trei turnee de Mare Şlem disputate în carieră, însă nu a putut trece şi de Sofia Kenin.
Cori Gauff a ajuns în optimi la două dintre primele trei turnee de Mare Şlem disputate în carieră, însă nu a putut trece şi de Sofia Kenin.

Parcursul de excepţie al americancei în vârstă de doar 15 ani, Cori Gauff, s-a încheiat, duminică, în optimile de la Australian Open. La Melbourne s-a completat deja distribuţia unui prim sfert de finală pe tabloul feminin: Sofia Kenin (cap de serie 4) şi Ons Jabeur, ambele aflate în premieră în această fază a competiţei la un Grand Slam, se vor duela pentru un loc în semifinale.

Sofia Kenin a câştigat duelul sută la sută american din optimile ediţiei 2020 a turneului de la Australian Open, învingând-o pe Cori Gauff, scor 6-7(5), 6-3, 6-0, după două ore şi nouă minute de luptă, meciul fiind cu trei minute mai lung decât partida pe care Gauff o disputase în turul doi, în compania Soranei Cîrstea.

Cele două mari speranţei ale Statelor Unite au oferit tenis de înalt nivel, primul set fiind o încleştare pe muchie, în care Kenin a profitat de servicii timide ale lui Cori pentru a deschide meciul cu break şi a ajunge apoi până la 4-2, Gauff revenind apoi impresionant, cu serii de lovituri câştigătoare şi încredere recâştigată în serviciu, pentru a împinge decizia în prelungirile manşei. Gauff a şi-a procurat o primă minge de set în game-ul cu numărul 12, lovind câştigător, însă Kenin i-a răspuns cu exact aceeaşi monedă. În ultimă instanţă, două duble greşeli comise de jucătoarea de 21 de ani în tie-break au înclinat balanţa în favoarea lui Gauff, aceasta reuşind să se desprindă devreme pe tabelă şi să valorifice apoi ecartul. În setul secund însă, frecvenţa primului serviciu al tinerei Gauff a scăzut dramatic, la 44%, iar Kenin şi-a croit drum cu lovituri tari spre finiş, administrându-i mai departe lui Cori acelaşi scor cu care Naomi Osaka o scosese, în urmă cu patru luni, în turul trei, la US Open. Kenin a încheiat partida cu raport pozitiv, 28 de lovituri câştigătoare şi 22 de greşeli neforţate, în timp ce Gauff a ratat ţinta fără să fie sub presiune de 48 de ori.

Învingătoarea Serenei, învinsă de cea care i-a încheiat cariera danezei Wozniacki

Într-o altă optime disputată în paralel, tunisiana Ons Jabeur a reuşit o nouă surpriză, eliminând-o pe favorita 27 a tabloului, Qiang Wang, scor 7-6(4), 6-1. Astfel, după ce învinsese trei foste jucătoare de Top 10 în primele trei tururi (Konta, Garcia şi Wozniacki), Ons Jabeur a trecut de cea care, în meciul anterior, o învinsese dramatic pe Serena Williams.

Pe o secţiune de tablou de la care fanii tenisului aşteptau o ultimă confruntare între doi foşti lideri mondiali, Serena Williams şi Caroline Wozniacki, Melbourne s-a delectat cu un derby al unor outsidere, încheiat cu o premieră istorică: Ons Jabeur a devenit prima jucătoare arabă de tenis care se califică în sferturile unui turneu de Mare Şlem. Al treilea meci direct cu Wang a fost de bun augur pentru Jabeur, care a repurtat o primă victorie a carierei sale în faţa reprezentantei Chinei, expediind 29 de lovituri câştigătoare, faţă de 11 ale adversarei sale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite