"Ştiinţa" trăieşte la Antipozi. Doi foşti fotbalişti ai Craiovei, mai tari decât Heskey şi Del Piero în campionatul australian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rose

Universitatea Craiova a dispărut temporar în România, dar foştii ei fotbalişti continuă să facă performanţă la cluburile la care sunt acum.

Nu e vorba doar de Mihai Costea, Stanca şi Prepeliţă, de la Steaua, sau de Găman, Bărboianu şi Lung jr., de la Astra Giurgiu, primele două clasate în campionatul României. În discuţie intră şi străinii Ştiinţei, plecaţi acum pe alte meleaguri. David Lopes a ieşit campion al Statelor Unite ale Americii, cu Los Angeles Galaxy, iar în îndepărtata Australie alţi doi fotbalişti au evoluţii remarcabile. 

Ei sunt fundaşul Joshua Rose şi atacantul Daniel Mc Breen, care evoluează la Central Coast Marines FC, liderul campionatului de la Antipozi. Ambii sunt titulari, Rose a jucat 14 meciuri din 14 posibile şi a marcat un gol, în vreme ce Mc Breen a evoluat doar în 12 partide, dar a înscris 10 goluri pentru echipa sa, fiind în acest moment golgheterul campionatului. Formaţia foştilor „juveţi“ are 30 de puncte, cu două mai mult decât a doua clasată, Adelaide United, la care e legitimat fostul fundaş de la FC Naţional şi Poli Timişoara, John McKain. Iar pentru ca tabloul Ligii I de la capătul lumii să fie complet, luni, în ultima zi a anului trecut, Central Coast Marines a întâlnit pe  Perth Glory, la care evoluează Jacob Burns şi Mark Twaite, foşti la Unirea Urziceni şi respectiv FC Naţional, primul fiind căpitanul echipei. Liderul Central Coast a învins cu 1-0, consolidându-şi prima poziţie în clasament.


Mc Breen: "În România am trăit un coşmar!“
Golgheter al campionatului australian, cu mai multe reuşite la activ decât celebrii Heskey ori Del Piero, Daniel McBreen are amintiri teribile din România. Într-un interviu acordat revistei Fox Sport, McBreen a dezvăluit că a trăit un coşmar în România. „Pentru prima dată am întâlnit jucători care erau deţinuţi de club, patron şi impresar! Eram plătiţi cu mare întârziere, salariile întârziau 4-5 luni, condiţiile erau teribile, iar mentalitatea preistorică. Ne antrenam în munţi cu greutăţi legate de glezne. Mă întrebam dacă suntem cumva în anii ’60.  Cei de la club au refuzat chiar să mă ajute să învăţ româna, spunându-mi să învăţ de la ceilalţi jucători“, a povestit McBreen. Tot el a precizat: „Eu mi-am primit ultimii bani după ce m-am judecat cu ei la FIFA. România are jucători buni, dar la meciuri se simulează incredibil şi se încearcă păcălirea arbitrilor“. 

australieni
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite