Şovre, pedepsit de UEFA, România, revoltată: „I-au dat în cap! N-au ţinut cont de umanitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Şovre
Octavian Şovre

Asistentul de 48 de ani a fost implicat, în acest sezon, în două scandaluri de proporţii. Şi, finalmente, a plătit un preţ înfiorător de mare pentru cel de-al doilea: a pierdut ultima mare competiţie la care putea fi delegat în carieră.

Octavian Şovre e anchetat de Comisia Arbitrilor de la UEFA, după ce a fost surprins de camere, luând un autograf de la norvegianul Erling Haaland, la finalul meciului Manchester City - Dortmund (2-1) din turul sferturilor Ligii Campionilor.

E al doilea mare scandal în care e implicat tuşierul din Oradea, după cel de pe „Parc des Princes“, la data de 8 decembrie, în timpul unui meci din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, PSG - Istanbul Başakşehir. Atunci, la fel ca şi „rezerva“ Sebastian Colţescu, Şovre a folosit apelativul „ăla negru“ pentru a-l identifica pe secundul formaţiei turce, camerunezul Pierre Webo. 

Pentru acel scandal, Şovre a scăpat cu un avertisment din partea UEFA. De această dată însă, după ancheta pornită din cauza autografului luat de Haaland, Şovre a fost pedepsit deja printr-o decizie extrem de dură! Şi, atenţie, s-a aflat, între timp, că Şovre a cerut autograful lui Haaland, în scop umanitar, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Din păcate pentru Şovre, acest amănunt n-a contat deloc în ochii oamenilor de la UEFA. Forul european tocmai a anunţat brigăzile care vor conduce partidele din cadrul Campionatului European din această vară (11 iunie - 11 iulie). Iar Şovre a fost exclus din această competiţie!

România are două brigăzi la Euro 2020 (competiţia şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic):

*Ovidiu Haţegan (central), Sebastian Gheorghe şi Radu Ghinguleac (asistenţi)

*Istvan Kovacs (central), Florin Marinescu şi Ovidiu Artene (asistenţi)

În mod normal, din prima brigadă ar fi trebuit să facă parte şi Octavian Şovre, el fiind „titular“ în echipa lui Ovidiu Haţegan. A fost înlocuit însă de Radu Ghinguleac. Astfel, Şovre a ratat şansa de a fi delegat la urma mare competiţie din cariera sa, având în vedere că deja are 48 de ani. Această situaţie a fost comentată de doi foşti arbitri internaţionali. Ion Crăciunescu a vorbit la Digi Sport, în timp ce Adrian Porumboiu a discutat cu prosport.ro despre excluderea lui Şovre.

Craciunescu

Ce a spus Ion Crăciunescu?

*N-aş vrea să fie nimeni în pielea lui Şovre. Toată viaţa, un arbitru îşi doreşte să ajungă la marile competiţii, ăsta e idealul lui. Iar Şovre e unul dintre cei mai mari asistenţi pe care i-am avut noi.

*Gestul lui Octavian Şovre e magnific, extraordinar, nu poţi decât să scoţi pălăria în faţa acestui gest (n.r. - de a lua autograful lui Haaland, în scop umanitar). Dar el a greşit, n-a găsit soluţia cea mai bună. El putea să-i ceară delegatului în cabină să-i obţină autografele.

*Aşa, nu se mai isca ce s-a iscat şi nu mai venea UEFA şi îi dădea în cap. UEFA nu ţine cont de umanitate, nu ţine cont de nimic. Dacă regulamentul zice că n-ai voie să ceri nimic de la jucătorii echipelor pe care le arbitrezi, aşa fac cei de acolo. Eu n-aş fi judecat doar în litera legii, suntem oameni...

Porumboiu

Ce a spus Adrian Porumboiu?

*Cazul Şovre? N-aş vrea să mai intrăm prea mult în detalii. Acum a trecut. Într-un om căzut nu poţi să mai dai. Cuvântul ghinion a intrat în dicţionar la cel mai înalt nivel, aşa că i se poate aplica şi lui. La el, a fost curat ghinion. Era greu de crezut că UEFA va trece peste cele două scandaluri, cel de rasism şi cel cu autograful. Avea şi doi ani peste vârsta limită...

CITEŞTE ŞI:

Octavian Şovre, primele declaraţii după ce a ajuns un caz în fotbalul mondial: „Am 250 de autografe“

Şovre, pus la zid de şeful arbitrilor UEFA, tras pe linie moarte în România: Prima decizie în cazul său

Şovre, apărat de legendarul Rivaldo: Discurs impresionant al brazilianului despre arbitrul român

Şovre şi-a recunoscut greşeala: Ce a spus despre autograful luat de la Haaland

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite