Şocant: România poate să piardă meciul cu Norvegia la masa verde! Federaţia confirmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erling Haaland şi colegii săi vor fi în izolare timp de 10 zile
Erling Haaland şi colegii săi vor fi în izolare timp de 10 zile

Iniţial, s-a spus că cel mai probabil scenariu e pierderea meciului de către Norvegia la masa verde, scor 0-3. Lucrurile nu stau însă tocmai aşa, iar asta pentru că forul fotbalistic de la Oslo are un as în mânecă.

România - Norvegia, meci din etapa a 5-a a grupelor Ligii Naţiunilor, s-a anulat. De acum, cazul a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină UEFA, care urmează să stabilească ce se va întâmpla, după ce nordicii n-au venit la Bucureşti.

Iniţial, cam toată lumea era convinsă că Norvegia va pierde cu 0-3 la masa verde. Există însă şi o altă variantă: scorul partidei să fie stabilit...prin tragere la sorţi! Această posibilitate a fost confirmată şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Potrivit presei norvegiene, şefii federaţiei de la Oslo îşi pregătesc deja apărarea. Ei vor merge la UEFA, spunând că naţionala de fotbal a fost oprită să facă deplasarea la Bucureşti de Guvern. Mai precis, de Ministerul Sănătăţii. Asta în condiţiile în care federaţia de la Oslo a insistat, până în ultimul moment, ca echipa să vină la Bucureşti.

Dacă UEFA va considera că meciul s-a anulat, fără ca federaţia norvegiană să aibă vreo vină, rezultatul se va stabili prin tragere la sorţi. 

Iată ce spune şi site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal:

*Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA.

Dincolo de acest aspect, rămâne de lămurit şi situaţia următorului meci al Norvegiei, ultimul din grupa Ligii Naţiunilor, cu Austria, în deplasare, la 18 noiembrie. 

Pentru a nu rata şi această partidă, federaţia de la Oslo intenţionează convocarea unui alt lot de jucători cu care să abordeze partida de la Viena.

Liga B a Naţiunilor, grupa 1

1. Austria 4 3 0 1 6-4 9

2. Norvegia 4 3 0 1 11-3 9

3. România 4 1 1 2 4-8 4

4. Irlanda de Nord 4 0 1 3 2-8 1

Programul echipelor naţionale din luna noiembrie

*11 noiembrie: România – Belarus 5-3 (amical) – Ilie Oană, Ploieşti

*15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Naţiunilor) – 21.45, Arena Naţională, Bucureşti - ANULAT

*17 noiembrie: România U21 – Danemarca U21 (Preliminarii Euro 2021) – 20.30, Ilie Oană, Ploieşti

*18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Naţiunilor) – 21.45, Windsor Park, Belfast

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite