Şi în Kazahstan se plăteşte mai bine decât în România: pentru ce sumă a rămas Liga I fără golgheterul ei principal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insolvenţa pare a fi „moarte lentă“ pentru orice club din România, în condiţiile în care, până în acest moment, doar Dinamo a reuşit să se redreseze după ce a trecut prin aşa ceva.

Cu datorii acumulate de aproape patru milioane de euro, Gaz Metan a solicitat intrarea în insolvenţă la 26 octombrie şi, chiar dacă într-o primă fază, rezultatele echipei n-au fost afectate pe teren, acum medieşenii au început să încaseze o lovitură după alta. 

După pierderea celor trei puncte în clasament din cauza datoriilor neachitate şi căderea de pe podium, antrenorul Cristi Pustai va fi nevoit să se descurce în 2017 fără cel mai bun marcator al campionatului.

Albanezul Azdren Llullaku (28 de ani) a contribuit la parcursul excelent al echipei din primele 21 de etape cu 16 goluri şi trei pase decisive. Era evident însă că va pleca în această iarnă, în condiţiile în care a intrat în ultimele şase luni de contract. Iniţial, s-a vorbit despre un transfer în liga a doua din Turcia, la Sivasspor (locul 4 din 18), mutare care le-ar fi adus şi medieşenilor 100.000 de euro. În cele din urmă însă, Llullaku a semnat cu Astana, campioana din Kazahstan.

Transferul a reprezentat o mare lovitură financiară pentru albanez şi o pierdere pentru clubul Gaz Metan Mediaş. Asta deoarece, dacă Llullaku s-a ales cu un salariu stagional de 500.000 de euro la un contract pe doi ani, în schimb, Gaz Metan n-a primit niciun eurocent, după cum a scris Astana într-un comunicat: „Azdren Llullaku, jucător în echipa naţională a Albaniei, a semnat un contract pe doi ani cu FC Astana. Clubul l-a luat liber de contract pe Llullaku“.

Campioana Kazahstan-ului a ajuns în grupele Ligii Campionilor din sezonul trecut, terminând pe ultimul loc, cu patru puncte, într-o serie cu Atletico Madrid, Benfica şi Galatasaray. În acest sezon european, Astana s-a clasat pe ultimul loc în grupa B a Ligii Europa, după APOEL, Olympiakos şi Young Boys.

Când un jucător are salariul de zece ori mai mare în altă parte, e bine să-i dai drumul. Cristi Pustai antrenor Gaz Metan Mediaş

Golgheteri

16 goluri – Llullaku (ex-Gaz Metan)

11 goluri – Bud (CFR Cluj)

9 goluri – Axente (Gaz Metan)

8 goluri – Chiţu (Viitorul)

7 goluri – Boldrin (Steaua), Fulop (FC Botoşani), Lazăr (Dinamo)

6 goluri – Bălan, Ivanovici (FC Voluntari), Bole (CSMS Iaşi), Felipe Nascimento (CFR Cluj), Rotariu (Dinamo)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite