Şeful Olimpismului mondial: „Pierderile vor fi colosale!“. Discursul unui preşedinte devastat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thomas Bach va rămâne în istorie drept primul preşedinte CIO în mandatul căruia s-au amânat Jocurile Olimpice
Thomas Bach va rămâne în istorie drept primul preşedinte CIO în mandatul căruia s-au amânat Jocurile Olimpice

Şeful Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, a explicat ce s-a întâmplat în ultimele ore dinaintea anunţului care a zguduit planeta sportului.

Jocurile Olimpice s-au amânat pentru prima dată în istoria omenirii! Niciodată nu se întâmplase ca, pe vreme de pace, această sărbătoare uriaşă a sportului să fie afectată de problemele lumii.

Acum însă s-a creat acest precedent, iar şeful Olimpismului mondial, neamţul Thomas Bach (66 de ani) a explicat cum s-a ajuns la o decizie care, inclusiv acum câteva zile, părea de neconceput.

Ce a spus Thomas Bach?

*Niciodată nu ne mai confruntaserăm cu o asemenea situaţie în care un virus să creeze o pandemie. Chiar dacă, iniţial, voiam să luăm o decizie peste patru săptămâni, creşterea numărului de bolnavi ne-a obligat să accelerăm lucrurile.

*Jocurile Olimpice se vor organiza nu mai târziu de vara anului 2021. Până atunci, omenirea va depăşi această criză cu care nu se mai confruntase. 

*Numele evenimentului va rămâne Tokyo 2020. 

*Jocurile Olimpice se numără printre cele mai dificile turnee sportive care se organizează în lume. Amânarea acestui eveniment va aduce pierderi colosale, dar mai important decât orice e salvarea unor vieţi. De aceea, nu afacerile au prioritate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite