Şarapova e de neoprit: l-a făcut de râs pe omul care a insistat pentru suspendarea ei pentru meldonium

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova. FOTO: GettyImages
Maria Şarapova. FOTO: GettyImages

Intrată într-un con de umbră după ce Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a scos-o din circuitul WTA pentru consum de meldonium, Maria Şarapova a prins, din nou, glas.

La începutul săptămânii, apelul ei făcut la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) de la Lausanne a dat rezultat: suspendarea de 24 de luni dictată de ITF a fost redusă la 15 luni. 

Astfel, în loc să revină pe teren la 26 ianuarie 2018, Maria îşi poate relua activitatea sportivă la 26 aprilie 2017.

Victoria de la CAS a fost interpretată de rusoaica de 29 de ani ca o lovitură dată celor de la ITF. Potrivit „The New York Times“, Şarapova a lansat un atac dur asupra forului internaţional. „Am lăsat lumea să vorbească pentru mult timp. Le-am permis oamenilor să facă presupuneri, să mă judece. Dar ştiam că atunci când totul se va termina, eu voi avea ultimul cuvânt“, şi-a început Maria discursul. Apoi, a acuzat modul în care cei de la ITF le-au comunicat sportivilor că meldonium a fost interzis de la 1 ianuarie 2016. „Federaţia Internaţională n-a pus niciun semn pe care să scrie <<Interzis stânga>>. De parcă au scris <<Interzis stânga>> pe o foaie jalnică şi au lipit-o de un copac“, a fost paralela făcută de Şarapova între circulaţia în trafic şi modul în care s-a anunţat interzicerea medicamentelor care conţin meldonium.

L-a făcut praf pe omul ITF

Rusoaica a insistat că Federaţia Internaţională de Tenis a pornit un război împotriva ei. „Au vrut să mă suspende patru ani. Am petrecut patru zile în audierile lor şi l-am ascultat pe şeful lor antidoping, Stuart Miller. Nu-mi venea să cred că soarta unor sportivi şi jucători de tenis e în mâna unui astfel de om. Eram şocată de cât de puţin ştia un om cu funcţia lui. Când a vorbit despre meldonium, era clar că nu ştie nimic. Nu i s-a părut normal că ar fi fost nevoie de o informare mai clară privind interzicerea unui medicament atât de răspândit printre sportivii din Europa de Est“, a continuat Şarapova.

N-am înţeles de ce a fost interzis meldonium când îl iau milioane de oameni în Rusia, inclusiv bunicii mei. Maria Şarapova jucătoare de tenis  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite