Şarapova a decăzut: Ce a putut să zică rusoaica după ce a fost spulberată de Kerber în turul III de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cândva, Maria Şarapova era o forţă în circuitul feminin, dovadă şi cele cinci titluri de Grand Slam pe care le-a cucerit 2004 şi 2014. Ultimul triumf a fost la French Open în finala cu Simona Halep. Apoi, a venit suspendarea pentru dopaj, episod care pare că a „îngropat-o“ definitiv pe Maria.

Maria Şarapova (48 WTA) a pierdut ca o jucătoare mică în meciul cu Angelique Kerber (16 WTA), scor 1-6, 3-6, iar rusoaica pe care unii o vedeau chiar câştigând trofeul la Melbourne a părăsit turneul în turul III.

Cele două victorii obţinute cu Maria (47 WTA) şi cu Sevastova (15 WTA) o vor ridica pe Şarapova până pe locul 41 mondial, însă impresia generală e că sportiva care a câştigat cel puţin o dată toate turneele de Grand Slam nu va mai fi ce a fost înainte. De altfel, Şarapova pare că a acceptat, la rândul ei, statutul ei de jucătoare mică, dovadă şi ce a declarat după ce a fost zdrobită în partida cu Kerber.

Ce a spus?

*Angelique a jucat extrem de bine, a fost mai agresivă, şi-a asumat mai multe riscuri decât mine. În primul set, eu n-am returnat bine şi astfel i-am dat încredere şi din cauza faptului că am făcut multe greşeli neforţate. Din cauza asta, ea a jucat extrem de bine. Are multă încredere în acest moment, îi merge bine.

*Sunt o mulţime de capitole la care trebuie să devin mai bună. Totuşi, privind imaginea generală, cel mai important e că am terminat turneul sănătoasă. E un lucru mare pentru mine, deoarece mă voi întoarce pe terenul de antrenament şi o voi lua de la zero. Am multe de construit. Ştiu că nu vreţi să auziţi asta, dar pentru mine e important. Sunt multe lucruri la care trebuie să progresez şi asta necesită timp.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite