Şansele României de a merge în calificările pentru JO la handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de handbal a României dispută astăzi, la ora 18.30 (în direct la Dolce Sport), un meci crucial cu Croaţia. O victorie le va propulsa pe jucătoarele pregătie de Radu Voina şi Luminiţa Huţupan-Dinu în "sferturile" CM şi, totodată, le va asigura prezenţa în turneele de calificare la JO. În caz de eşec, situaţia se complică.

Primele şase echipe din Europa la această ediţie a Campionatului Mondial vor juca preliminariile pentru Jocurile Olimpice, cu excepţia Norvegiei, care s-a calificat deja în calitate de campioană a Europei. Cum printre formaţiile care au pătruns deja, ieri, în "sferturi" se află Angola, care are şanse mari să câştige viitoarea ediţie a Cupei Africii şi să ajungă la Londra din această posturo, iar Brazilia va întâlni Coasta de Fildeş astăzi, înseamnă că victoria tricolorelor în faţa Croaţia ar rezolva problema. Fireşte că ideal ar fi ca România să ajungă în semifinale, pentru a fi gazdă a unui turneu de calificare, însă pentru aceasta echipa noastră ar trebui să bată Norvegia, ceea ce nu este atât de simplu.

În cazul unui eşec contra Croaţiei, situaţia s-ar complica foarte mult. Echipele învinse în optimile de finală nu vor mai disputa meciuri în grupa locurilor 9-16, clasarea lor urmând a se face în funcţie de punctajul acumulat în prima fază a CM din Brazilia. Ceea ce ar însemna că România nu poate avea o clasare mai sus de locul 13. Şi atunci naţionala noastră ar putea ajunge la turneele de calificare la JO cu condiţia ca titlul mondial să revină unei echipe din Europa.

Ieri, Rusia, Norvegia, Spania şi Angola au obţinut calificare în sferturile de finală ale CM.

Astăzi se dispută celelalte patru partide:

ora 18.30
Suedia – Franţa
ROMÂNIA – Croaţia

ora 21.15
Danemarca – Japonia

ora 24.00
Brazilia – Coastra de Fildeş

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite