Şansă mare pentru românce. Se ştie lista cu cele patru echipe de unde se va alege următorul adversar în Fed Cup. De ce am scăpat de SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină a României s-a calificat în weekendul trecut în Grupa Mondială II a Fed Cup, după victoria clară la play-off, scor 4-1, în faţa Serbiei, finalistă în 2012 a competiţiei. Cea mai bună veste este că am scăpat de americance, cel puţin pentru primul meci.

Echipa României la Fed Cup: Sorana Cîrstea, Simona Halep, Monica Niculescu şi Irina Begu.

După rezultatele din weekend, din play-off-urile de la Fed Cup, România s-a calificat în premieră în Grupa Mondială II, acolo unde mai sunt prezente în acest moment alte şapte echipe: Olanda, Suedia, Elvetia, Argentina, Slovacia, SUA şi Spania.  

Pe 4 iunie, la Paris, va avea loc o tragere la sorţi, pentru a se stabili un prim meci de baraj. 

Aproape sigur, conform tradiţiei, cele opt echipe vor fi împărţite în două urne, capi de serie şi outsideri, potrivit punctajului din Fed Cup. Şi era de aşteptat ca SUA să fie în urna favoritelor. 

Surpriză însă astăzi, când a fost anunţat noul clasamentul mondial, cel care va fi luat în considerare pe 4 iunie. 

SUA a înregistrat un picaj major, în urma rezultatelor slabe din ultima perioadă (ultimul fiind căderea din grupa Mondială în Grupa Mondială II, după ce-a pierdut în weekendul trecut barajul de menţinere în prima grupă Mondială). Americancele, care nu s-au prea bazat pe Serena Williams în Fed Cup, au căzut de pe 8 pe 14, o pierdere de şase poziţii, cea mai mare din Top 25! 

În schimb, parcursul excelent al lui Halep&Co. în 2014, când au câştigat Grupa Mondială I din zona Euro-africană, play-off-ul cu Ucraina, apoi cel cu Serbia, le-au urcat pe fetele noastre pe locul 16 în lume! O ascensiune de 9 poziţii faţă de clasamentul precedent, cea mai mare în Topul 40 mondial. 

Cum SUA este doar a cincea, ca punctaj, între cele opt echipe din Grupa Mondială II, e clar că nu va fi în urna capilor de serie. Din cauza a doar 7 puncte faţă de Elveţia, o diferenţă infimă! 

În urma clasamentului anunţat astăzi, se cunosc cele patru posibile adversare ale României, în primul meci din Grupa Mondială II: Slovacia, Argentina, Spania şi Elveţia.

Cum vor arăta urnele pe 4 iunie, la Paris

Capi de serie în Grupa Mondială II

Echipă Loc clasamentul mondial Fed Cup Nr. puncte

Slovacia 10 5.010

Argentina 11 3.900

Spania 12 3.750 

Elvetia 13 3.457,5

Urna outsiderelor

SUA 14 3.450 

Suedia 15 3.445

ROMANIA 16 3.170 

Olanda 17 3.122,5 

Ce urmează în Grupa Mondială II

În funcţie de rezultatul acestui prim meci (se va trage la sorţi şi ţara gazdă a întâlnirii), va urma o nouă întâlnire decisivă. 

Fie pentru accederea în Grupa Mondială, nivelul de top din Fed Cup, fie pentru a rămâne în Grupa Mondială II (în cazul unui eşec în primul play-off). Toate aceste meciuri se vor disputa în 2015. 

Citeşte şi 

Fed Cup: România-Serbia 4-1. Sorana Cîrstea aduce calificarea tricolorelor în Grupa Mondială II

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite