Şansă istorică pentru România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Voina, la al treilea turneu final pe banca naţionalei feminine
Radu Voina, la al treilea turneu final pe banca naţionalei feminine

Câştigătoare ale Cupei Mondiale în acest an, tricolorele sunt cotate printre principalele favorite la cucerirea titlului continental. Cu un moral bun oferit de victoriile contra unor naţionale de top, elevele lui Radu Voina pot obţine în premieră o medalie la Europene.

Pentru prima dată în istorie, Campionatul European este găzduit de două ţări, în speţă Danemarca şi Norvegia. Va fi un turneu incendiar în contextul în care handbalul este o adevărată religie în ambele state nordice (220.000 de jucători legitimaţi la o populaţie însumată de 10 milioane locuitori). 

Norvegia este marea favorită a competiţiei (cotă 1.80/1) deoarece a câştigat ultimele trei titluri continentale.

Favorite numărul doi (cotă 5/1) prin prisma victoriilor din acest an împotriva Rusiei (campioana mondială en-titre), Danemarcei (fostă triplă campioană olimpică) şi Norvegiei, naţionala României nu are totuşi trasat niciun obiectiv oficial.

Optimism rezervat

„Sunt la lot din 1999. În fiecare an ne-am întâlnit, făceam promisiuni şi stabileam obiective pentru competiţiile majore. Din păcate, doar în 2005 am reuşit să facem şi fapte. Vrem ca în acest an să vorbim mai puţin.

Avem totuşi o foame de performanţă pentru că a trecut mult timp de când nu am mai luat o medalie. Important este să fim sănătoase, pentru că într-o astfel de competiţie ai nevoie de acest lucru", a conchis căpitanul Cristina Vărzaru, care ieri a împlinit 31 de ani.

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite