Şampania de la miezul nopţii: naţionala de handbal a sărbătorit calificarea la JO şi a trimis un mesaj subtil către Tadici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele au sărbătorit cu şampanie FOTO Facebook
Fetele au sărbătorit cu şampanie FOTO Facebook

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a obţinut două victorii din două posibile la turneul preolimpic de la Aarhus.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a obţinut două victorii din două posibile la turneul preolimpic de la Aarhus, cumulate cu succesul de sâmbătă seară al echipei Muntenegru în faţa Danemarcei, scor 26-22 (13-10). Muntenegru s-a calificat, de asemenea, la Olimpiadă. Fetele au sărbătorit calificarea cu şampanie şi au postat imaginea pe Facebook, cu "dedicaţie" pentru fostul antrenor, Gheorghe Tadici, care le-a acuzat că la masă cer mereu câte un pahar de vin  în plus. 

Reacţiile handbalistelor după calificarea la JO: Sunt mândră că fac parte din această generaţie

În primul meci al zilei de sâmbătă, tricolorele au învins Uruguay, cu scorul de 36-19 (17-10) şi au acumulat astfel 4 puncte în clasament, mai informează news.ro .

Al doilea meci, între Muntenegru şi Danemarca, a fost câştigat de muntenegrence, cu scorul de 26-22 (13-10), astfel că după două zile la turneul de la Aarhus, România şi vicecampioana olimpică Muntenegru, ambele au câte două victorii şi 4 puncte în clasament, în timp ce Danemarca şi Uruguay rămân cu 0 puncte, fără şanse de a mai emite pretenţii la calificarea olimpică.

Meci de palmares cu Muntenegru

Duminică, de la ora 18.30, este programat derbiul dintre România şi Muntenegru, rezultatul urmând a stabili însă doar clasarea pe primele două locuri, în timp ce disputa perdantelor Danemarca şi Uruguay, de la ora 21.00, va închide turneul de la Aarhus.

Cine mai participă la JO

În celelalte două turnee preolimpice au fost repartizate Franţa, Olanda, Japonia, Tunisia (la Metz), respectiv Polonia, Rusia, Suedia, Mexic (Astrakhan), meciurile fiind programate tot între 18-20 martie.

După primele două zile de competiţie, Olanda, Rusia şi Suedia au mai obţinut calificarea la JO, la care ajung primele două clasate la fiecare turneu. Şase echipe au obţinut anterior calificarea la JO din această vară: Brazilia, Spania, Norvegia, Angola, Argentina şi Coreea de Sud.

Am fost de trei ori la JO

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

La ultima participare, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.

În 2008, România a obţinut calificarea la JO tot în urma participării la un turneu preolimpic, găzduit de Bucureşti, şi câştigat de tricolore.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite