Şahtior a făcut o plecăciune în faţa lui Mircea Lucescu: ce a spus patronul Rinat Ahmetov despre antrenorul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rinat Ahmetov (dreapta)
Rinat Ahmetov (dreapta)

Un tip care şi-a dedicat viaţa fotbalului, Mircea Lucescu nu putea schimba „prefixul“ altfel decât între un meci crucial şi un drum parcurs cu avionul spre casă.

Marţi, cu câteva ore înainte ca „Il Luce“ să împlinească 70 de ani, Şahtior Doneţk a obţinut un 0-0, la Istanbul, pe terenul celor de la Fenerbahce în cel mai echilibrat meci din turul III preliminar al Ligii Campionilor. 

Chiar dacă turcii au aliniat o garnitură stelară, cu nume precum Nani, Bruno Alves, Diego şi Robin van Persie, „minerii“ au controlat tactic jocul şi au prima şansă de calificare înaintea returului de la Lvov, la 5 august.

Totuşi, meticulos şi exigent, „Il Luce“ a avertizat că manşa secundă va fi mult mai dificilă decât prima. „0-0 e un rezultat foarte periculos pentru ambele echipe. Un contraatac sau un gol ciudat al adversarilor şi cursul partidei se va schimba. Trebuie să fim foarte atenţi în retur. Sunt sigur că Fenerbahce va fi chiar mai bine pregătită peste o săptămână“, a declarat tehnicianul român.

Acesta a fost elogiat de toată conducerea clubului Şahtior, grupare pe care o pregăteşte din mai 2004 şi cu care a luat 21 de trofee.

„Credeam că vom sărbători ziua ta pe Donbass Arena, împreună cu 50.000 de fani, unde am fi scandat din toată inima <<îţi mulţumim>>. Îţi mulţumim pentru Cupa UEFA. Îţi mulţumim pentru cele opt titluri. Îţi mulţumim pentru cele cinci trofee ale Cupei şi cele şapte Supercupe ale Ucrainei. Îţi mulţumim pentru faptul că Şahtior a câştigat 21 de trofee cu tine. Îţi mulţumim pentru că am devenit respectaţi în Europa. Dacă mă întreabă cineva <<Ce ai spune de Mircea Lucescu?>>, prima dată aş spune: E un mare prieten al meu. Un om cu o inimă mare, sincer şi sentimental. Un om devotat echipei Şahtior, care, în cel mai dificil moment al nostru, nu ne-a părăsit pentru o altă slujbă, deşi era căutat. Şi lucrul adevărat pe care trebuie să-l spun e acesta: Mircea Lucescu e un mare antrenor! La mulţi ani! Şi fii fericit!“, a fost mesajul postat de finanţatorul Rinat Ahmetov pe site-ul clubului.

„Mister, eşti profesorul meu“

Directorul general al „minerilor“, Serghei Palkin, l-a salutat, la rândul său, pe Mircea Lucescu. „Dragă Mircea! De 11 ani lucrăm împreună şi în tot acest timp n-am încetat să-ţi admir energia, înţelepciunea şi determinarea. Mereu am fost impresionat de abilitatea ta de a clădi relaţii şi a conduce echipa, de a stabili o legătură cu toată lumea. E un mare noroc pentru Şahtior că te-a ales ca antrenor şi că ai acceptat. Eşti unul dintre cei mai buni antrenori ai vremurilor noastre. Mister, eşti profesorul meu!. Cândva ai spus: <<Trebuie să ne dezvoltăm mereu, să mergem înainte, să acumulăm cunoştinţe noi, indiferent de vârstă, statut sau poziţie socială>>. Aceste vorbe m-au stimulat. Mulţumesc în mod special pentru calităţile tale umane“, a spus Palkin.

Liga Campionilor, turul III preliminar

ŢSKA Moscova – Sparta Praga 2-2

Milsami Orhei – Skenderbeu 0-2

La gazde, Bud a fost integralist, dar Surdu n-a fost în lot.

Dinamo Zagreb – Molde 1-1

La gazde, Măţel a fost titular, fiind schimbat în minutul 56.

Midtjylland – APOEL Nicosia 1-2

Maccabi Tel Aviv – Viktoria Plzen 1-2

Panathinaikos – Club Brugge 2-1

Fenerbahce – Şahtior Doneţk 0-0

Young Boys – Monaco 1-3

Videoton – BATE Borisov 1-1

*Meciurile retur sunt programate pentru 4/5 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite