Învinsă de Olanda, după un arbitraj defectuos, România rămâne în cărţile calificării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost învinsă marţi seară de Olanda, scor 1-4, în cadrul unui meci preliminar al Cupei Mondiale din 2014, din Grupa D.

România – Olanda a fost meciul care a curmat parcursul admirabil al reprezentativei noastre în preliminariile Cupei Mondiale 2014, fiind primul eşec al tricolorilor în această campanie de calificare. Cu toate acestea, partida va rămâne în istorie drept un nou record de asistenţă pe Arena Naţională, datorită celor 53.329 de spectatori prezenţi la meci.

Scorul partidei a fost deschis de olandezi prin Lens ('9), după o un corner executat de Van Persie şi o respingere a lui Tătăruşanu până la atacantul lui PSV, care a marcat de la 17 metri. Cea de-a doua reuşită a purtat semnătura lui Martins Indi ('29), începută dintr-o lovitură liberă a lui Van der Vaart. 

Planurile de revanşă ale României au prins contur graţie lui Ciprian Marica, acesta înscriind de la marginea careului, după ce a driblat mai mulţi olandezi. Speranţele au fost spulberate de golul trei al Olandei, reuşit dintr-un penalti inexistent în urma duelului dintre Tamaş şi Narsingh şi transformat de Van der Vaart. Tabela a fost închisă de Van Persie, după un ofsaid nesemnalizat la Narsingh.

Maniera arbitrajului România – Olanda a fost prilejul unei ieşiri nervoase a antrenorului secund al echipei naţionale, Eugen Neagoe, şi a directorului sportiv al Federaţiei Române de Fotbal, Ovidiu Costeşin. Aceştia l-ar fi luat de gât pe arbitrul de rezervă al partidei, John Beaton, în semn de reproş al hotărărilor al brigăzii scoţiene.

Înaintea meciului, gimnastele medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, Octavian Bellu şi ciclistul Eduard Novak au fost primiţi pe Naţional Arena în aplauzele celor prezenţi pe stadion. Conform crainicului, FRF va dona 10.000 de euro din încasările obţinute din vânzarea biletelor pentru acest meci fundaţiei fostului stelist Mihai Neşu.

Următoarea partidă a României contând în preliminariile Cupei Mondiale din 2014 este programată pe 22 martie 2013, în Ungaria.

Echipe


România: Tătăruşanu - Tamaş, Chiricheş, Goian, Raţ - Pintilii, Bourceanu (C. Lazăr '61) - Torje (Ad. Popa '66), B. Stancu, Grozav (Mutu '75) - Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.

Olanda: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi - Strootman, De Jong, Van der Vaart (Afellay '77) - Narsingh, Van Persie, Lens (Elia '89). Antrenor: Louis van Gaal.

Cartonaşe galbene: Bourceanu '16, Tamaş '45+1, Raţ '82 / Strootman '53, Lens '83, De Jong '84.

Arbitrii: Craig Thomson - Alasdair Ross şi Derek Rose - John Beaton (toţi din Scoţia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite