Înfruntare istorică în Liga Campionilor la handbal! SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti luptă pentru un loc în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Războaiele din întrecerile interne de handbal par că nu le mai ajung rivalelor de la SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, cele două echipe urmând să fie adversare şi în Liga Campionilor

Era aproape inevitabil ca, la un moment dat, cele două grupări care domină de ani buni handbalul feminin din România să dea una peste cealaltă şi în cupele europene. 

După ce au jucat săptămâna trecută în Liga Naţională, meci câştigat de „Tigroaice“, în deplasare, scor 27-22, SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti schimbă întrecerea şi se vor întâlni, în dublă manşă, şi în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Va fi pentru prima dată în istoria handbalului de la noi din ţară când două echipe se vor duela în cea mai importantă competiţie europeană la nivel de cluburi, analogia cu „sfertul“ de finală din Europa League la fotbal, din urmă cu 14 ani, dintre Steaua şi Rapid, fiind aproape perfectă. 

S-a ajuns în această situaţie după ce Federaţia Internaţională de Handbal (EHF) a decis ca toate partidele din cadrul grupelor, amânate din cauza infectărilor cu coronavirus, să fie decise la „masa verde“, iar toate echipele participante să fie acceptate în optimile de finală. Cum CSM a terminat în grupa A pe locul 3, în timp ce Vâlcea, pe 6 în Grupa B, cele două grupări s-au trezit că vor fi nevoite să lupte una contra cealaltă pentru un loc în sferturile de finală. 

Şi-au împărţit trofeele interne

Rivalitatea internă dintre CSM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti a fost mereu pe muchie de cuţit. Ultimul titlu din întrecerea internă, cel din 2019, a mers la Vâlcea; anul trecut, la îngheţarea clasamentului, cele două grupări se aflau la egalitate de puncte, în timp ce sezonul acesta a fost dominat de CSM, care are un avans de nouă puncte faţă de marea rivală. 

În ultimii trei ani, chiar dacă CSM-ul a triumfat în cinci din cele nouă meciuri directe, iar fetele din Vâlcea doar în patru, acestea din urmă au câştigat mai multe trofee interne, 4 faţă de 2 CSM Bucureşti.

Prima manşă din duelul european se va juca sâmbătă, 6 martie, de la ora 17.00, în Sala Traian, pentru ca returul să aibă loc în Sala Polivalentă, de la aceeaşi oră, o săptămână mai târziu. Cele două confruntări se vor desfăşura fără public, dar vor fi transmise în direct de Digisport şi Telekom Sport. 

Programul optimilor

1. SCM Râmnicu Vâlcea - CSM Bucureşti

2. Team Esbjerg (Dan) - Brest Bretagne (Fra)

3. Budućnost (Mun) - FTC-Rail Cargo (Ung)

4. Vipers K. (Nor) - Odense Håndbold (Dan)

5. Podravka (Cro) - Rostov-Don (Rus)

6. BBM Bietigheim (Ger) - Győri ETO (Ung) 

7. Borussia D. (Ger) - Metz Handball (Fra)

8. Krim Mercator (Slo) - CSKA Moscow (Rus)

Sferturi (3-4 aprilie şi 10-11 aprilie): 1-8, 2-7, 3-6 şi 4-5

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite