Înfrângerea lui Halep, explicată: „Serena e un bărbat pur, în trup de femeie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Parcursul Simonei Halep la Australian Open 2021 s-a încheiat în sferturi. Rămân regretele unui alt moment favorabil, ratat de o jucătoare fantastică.

Asta deoarece senzaţia e că „Simo“, de şapte ani la rând în Top 10 mondial, parcă are prea puţine trofee majore, doar două, pentru nivelul fantastic, pe care l-a atins. 

Şi ce deranjează şi mai mult e că, pentru a treia oară din 2016 încoace, drumul lui Halep spre un posibil titlu de Grand Slam a fost barat de Serena Williams. Ce-i drept, constănţeanca a şi luat un titlu la Wimbledon 2019, în faţa americancei, însă, chiar şi aşa, înfrângerile suferite în partidele cu Serena, mai ales ultimele două, ambele la Melbourne, în 2019 în optimi şi acum în sferturi, rămân destul de dureroase.

Fost lider ATP, Ilie Năstase (74 de ani), a fost de părere că, de această dată, eşecul Simonei a venit după o partidă mult mai strânsă, chiar dacă scorul final a fost 6-3, 6-3 pentru Williams. „Meciul a fost mult mai strâns decât o arată scorul. S-a jucat totul în setul doi, la mingea aia de 4-1 (n.r. - Când Halep avea 3-1). Dacă o ducea în setul trei, cred că reuşea să câştige fizic meciul. Greşeala a fost la primul serviciu, care nu prea i-a intrat, iar Serena a forţat pe serviciul doi“, a spus „Nasty“ la Pro X.

„Un bărbat pur, în trup de femeie“

Odată cu succesul obţinut în sferturile de la Australian Open 2021, Serena Williams (39 de ani, 11 WTA) a bifat a 10-a victorie în 12 partide jucate contra Simonei Halep (29 de ani, 2 WTA). Şi, automat, apare o întrebare: Suferă românca de un complex, când dă de mult mai titrata ei adversară? Într-o analiză pentru „Fanatik“, psihologul Cristian Marinescu a exclus această variantă.

„Nu cred că Halep are un complex Williams. Serena e o jucătoare foarte puternică. După părerea mea, n-ar trebui încadrată în categoria „femei“. În orice moment, ar putea învinge şi bărbaţi pe terenul de tenis, prin forţa brută şi prin tehnica sa. Dar, în primul rând, forţa brută e principalul său atu. Ea e o combinaţie de bărbat pur, într-un trup de femeie. În ea există forţă, tehnică, inteligenţă, totul… Prin masivitate, prin statură, impresionează mereu. Fizicul şi tenacitatea o recomandă ca făcând, cumva, parte din zona masculină“, a spus Marinescu.

Acesta a explicat apoi înfrângerile repetate ale Simonei, în duelurile cu Williams: „Halep a demonstrat, în atâtea rânduri, că îşi poate depăşi aproape toate adversarele, uneori, revenind spectaculos. Pe Serena n-o poate învinge sau reuşeşte s-o bată foarte rar, nu neapărat pentru că americanca e mai bună decât ea, ci pentru faptul că aceasta stăpâneşte tehnica, la un nivel brut mult mai înalt. După părerea mea, Williams s-a impus şi, în general, se impune prin forţă“.

CITEŞTE ŞI:

Serena, afară de la Australian Open: Williams a fost spulberată de Osaka, în semifinale VIDEO

Halep - Williams la turneele de Grand Slam

An Competiţie Fază Rezultat

2021 Australian Open Sferturi 3-6, 3-6

2019 Wimbledon Finală 6-2, 6-2

2019 Australian Open Optimi 1-6, 6-4, 4-6

2016 US Open Sferturi 2-6, 6-4, 3-6

2011 Wimbledon Turul II 6-3, 2-6, 1-6

Bilanţ: 5 meciuri, 1 victorie Halep, 4 victorii Williams

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite