Începe weekendul campionilor: în ce ţări se poate tranşa lupta pentru titlu. Olăroiu a realizat deja o mare performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Big Five, adică principalele întreceri europene, cele din Anglia, Spania, Germania, Italia şi Franţa, îşi vor încheia campionatele la mijlocul lunii mai. Până atunci însă, ecuaţia câştigării titlului se va fi rezolvat de mult.

Deja avem campioanele în Franţa (PSG) şi în Italia (Juventus), iar în acest weekend, sunt şanse mari să aflăm cine va termina pe 1 în Anglia şi în Germania. 

Suspansul se va menţine doar în Spania, campionat care, până acum câteva săptămâni, părea ca şi câştigat de Barcelona. La un moment dat, la finalul lunii februarie, Messi şi compania se distanţaseră la 12 puncte de Real şi la 8 de Atletico. Seria celor patru partide fără victorie în La Liga, între 20 martie şi 17 aprilie, a făcut ca lupta pentru titlu să fie, din nou, pe muchie de cuţit. Cu trei runde înainte de final, podiumul arată aşa: 1. Barcelona (82p), 2. Atletico (82p), 3. Real (81p).

Hattrick pentru Guardiola

În Germania, scenariul a devenit deja plictisitor. Un nou sezon se va încheia cu un nou titlu cucerit de Bayern Munchen. Bavarezii n-au mai cedat locul 1 din sezonul 2012-2013, când pe bancă era Jupp Heynckes. Acesta a fost înlocuit de Guardiola, cel care, din sezonul viitor, va prelua Manchester City. Asta după ce îşi va fi trecut în CV al treilea titlu consecutiv cu Bayern. Pentru asta, e nevoie ca Muller şi compania să învingă, sâmbătă (16.30, Eurosport 2), Gladbach. Astfel, s-ar duce la zece puncte de Dortmund care, chiar dacă ar învinge Wolfsburg, n-ar putea recupera distanţa de şapte puncte în cele două etape rămase.

132 de ani de aşteptare

Marea lovitură a weekend-ului fotbalistic ar putea veni din Anglia. Premier League, cea mai bogată competiţie internă din lume, e pe cale de a fi câştigată de una dintre cele mai „sărace“ formaţii care compun tabloul ei.

Leicester City, o grupare care n-a luat niciun trofeu major în 132 de ani de existenţă, poate oficializa ceea ce, la un început, părea ireal: cucerirea titlului. Cu trei etape înainte de final, elevii lui Claudio Ranieri sunt la şapte puncte de Tottenham. Dacă Vardy şi colegii săi vor învinge, duminică (16.05, Eurosport), United, în deplasare, vor ajunge la zece puncte de locul 2 şi vor fi campioni. Leicester poate câştiga Premier League şi cu o remiză sau chiar şi o înfrângere, condiţia fiind ca Tottenham să nu obţină un rezultat mai bun, luni (22.00), pe terenul celor de la Chelsea.

Olăroiu a „confiscat“ titlul

În ceea ce îi priveşte pe români, avem un singur antrenor care a devenit campion, în acest sezon, în străinătate. Vorbim despre Cosmin Olăroiu, cel care, de la sosirea sa în Emirate, în 2011, a luat titlul de patru ori în cinci stagiuni cu două formaţii diferite, Al-Ain (2011-2012 şi 2012-2013) şi Al-Ahli (2013-2014 şi 2015-2016).

Triumful cu numărul patru s-a oficializat, joi seara, după ce Al-Ain, ocupanta locului 2, a pierdut şi a rămas la şase puncte de Al-Ahli, mai având un singur meci de disputat.

Podium Emirate

1. Al-Ahli 62p*

2. Al-Ain 56p**

3. Al-Wahda 39p

*Mai are două meciuri de jucat.
**Mai are un singur meci de jucat.

Podium Germania

1. Bayern 81p

2. Dortmund 74p 

3. Leverkusen 54p

*Mai sunt trei etape

Podium Anglia

1. Leicester 76p

2. Tottenham 69p 

3. Man. City 64p

*Mai sunt trei etape

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite