Începe Campionatul European de handbal masculin: unde pot fi urmărite partidele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul European de handbal masculin din Croaţia debutează, vineri, cu patru partide în grupele A şi B. Naţionala României nu participă, ratând calificarea la turneul final în turul doi preliminar.

Cele patru partide programate vineri la CE din Croaţia sunt: Suedia – Islanda (ora 19.15) şi Croaţia – Serbia (ora 21.30, grupa A), Belarus – Austria (19.15) şi Franţa – Norvegia (21.30, grupa B). Sâmbătă se vor derula primele partide şi în grupele C şi D: Germania – Muntenegru şi Macedonia – Slovenia (C), Spania – Cehia şi Danemarca – Ungaria (D).

Partidele din grupe se vor încheia în 17 ianuarie, iar între 18 şi 24 ianuarie vor avea loc cele din grupele principale, în care vor ajunge primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe preliminare.

Ulterior, echipele de pe locul 3 în grupele principale vor juca pentru clasarea finală pe locurile 5-6, în 26 ianuarie, iar în aceeaşi zi vor avea loc semifinalele Campionatului European. Finalele pentru medalii sunt programate în 28 ianuarie.

Naţionala României a evoluat în turul II preliminar al competiţiei, dar a încheiat, în iunie 2017, pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Belarus, Serbia şi Polonia, şi a ratat calificarea la turneul final, unde au ajuns doar primele două clasate.

Campioană europeană en-titre este Germania, care la ediţia din 2016 s-a impus în finală, în faţa Spaniei, cu scorul de 24-17.

CE din Croaţia va fi transmis în România de TVR, informează News.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite