Încep transferurile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după finalul turului, granzii din Liga I vor trece la treabă. Patronii vor urmări să cheltuiască sume cât mai mici, iar antrenorii să-şi „betoneze“ fiecare compartiment.

La gura sobei se fac cele mai bune afaceri! Patronii şi preşedinţii din Liga I abia aşteaptă ca echipele lor să intre în vacanţă pentru ca ei să se apuce de muncă.

Steaua

Chiar dacă a transferat jumătate de echipă de la Universitatea Craiova, patronul roş-albaştrilor tot nu este mulţumit de lot. Deocamdată, îi oferă credit lui Ilie Stan şi aruncă vina pentru o jumătate de sezon „cenuşie" pe lot, despre care crede că este incomplet. În afara lui Chiricheş, de la Pandurii, care va veni mai mult ca sigur, fiind cumpărat astă-vară, Steaua va începe negocierile pentru Curelea (Sportul Studenţesc, 1.000.000 de euro), Axente (Poli Timişoara, 600.000 de euro) şi Tony (U Cluj, 500.000 de euro).

Dinamo

„Cîinii" au terminat turul pe primul loc, Liviu Ciobotariu dispunând de un prim „11" competitiv, dar când este cazul să scoată pe cineva de pe bancă, strâmbă din nas. De aceea întăririle se anunţă serioase în iarnă. Pârvulescu, de la Mediaş, care costă 500.000 de euro, Nicolae Stanciu, legitimat la Vaslui, dar care poate veni liber, şi Eric, de la Karpatî Lvov, sunt principalele ţinte. Eric, fost la Mediaş, ar putea fi chiar o bombă, adică să ajungă liber în „Groapă", pe motive că nu este plătit la ucraineni. Liviu Antal, de la Oţelul, cotat la 1 milion de euro, este văzut înlocuitorul perfect pentru Gabi Torje, dar rămâne de văzut dacă Dinamo dispune de aceşti bani. Şi Paul Codrea, de la Siena, ar putea fi repatriat de roş-albi.

Rapid

Răzvan Lucescu este decis să câştige campionatul în primul sezon de la revenirea în Giuleşti.  Are la dispoziţie un lot pe care şi l-a format de când era, practic, selecţioner, dar va mai pretinde achiziţii de la George Copos. Bilaşco, dat afară de la echipa din China, are toate şansele să vină liber de contract sub Podul Grant. „Studentul" Curelea este şi el o ţintă, dar Şiman se lasă greu la negocieri. Cere 1 milion de euro pentru un jucător care activează la o retrogradată. Marele talent al Braşovului, Alex Chipciu, este preferatul lui Lucescu jr. Giuleştenii l-ar mai vrea şi pe Vranjes, exclus din lot de Pandurii.

CFR Cluj

Ardelenii ne-au învăţat să meargă la cumpărături în campionatul Portugaliei. Totuşi, Paszkany şi Mureşan şi-au mai aruncat ochii şi asupra jucătorilor din Liga I. Wesley, de la Vaslui, de care moldovenii s-ar despărţi pentru preţul corect, 800.000 de euro, şi timişorenii Sepsi şi Goga, la pachet pentru 2 milioane de euro, se anunţă loviturile celor din Gruia.

FC Vaslui

Porumboiu exultă în acest mercato. Are voie să facă transferuri din nou, după un an, iar în eventualitatea în care echipa va merge în primăvara Ligii Europa, va băga mâna adânc în buzunar. Florin Costea, de la Steaua, este ca şi luat pentru 1 milion de euro, plus Răduţ, tot de la Gigi Becali, pentru 400.000 de euro. În plus, va putea fi legitimat şi fostul rapidist Marius Constantin, care a venit în septembrie, dar nu a putut juca din cauza interdicţiei FIFA.

„U" Cluj

Walter vrea să facă din „Şepcile roşii" o echipă de cupele europene, iar pentru asta va mai aduce jucători. Tot Dinamo pare a fi principala lui „victimă". Liviu Ganea şi Cătălin Munteanu, care intră în ultimele şase luni cu roş-albii, ar putea pleca în Ardeal de pe acum sau ar putea semna precontracte pentru la vară.

Astra Ploieşti

Un alt finanţator controversat, Ioan Niculae, vrea şi el fotbalişti buni, dar scumpi. Kapetanos, de la CFR, cotat la 250.000 de euro, şi Nikolici, împrumutat de Timişoara la Steaua, evaluat la 500.000 de euro, sunt ţintele prahovenilor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite