Încep emoţiile! Simona Halep joacă azi la Turneul Campioanelor contra tenismenei momentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep şi un selfie cu adversarele ei de la Singapore. Prima dintre ele e Caroline Garcia (stânga)
Simona Halep şi un selfie cu adversarele ei de la Singapore. Prima dintre ele e Caroline Garcia (stânga)

Simona Halep debutează azi la Turneul Campioanelor cu un meci împotriva lui Caroline Garcia. Tenismena din Franţa are 11 victorii la rând în circuit şi a învins-o pe jucătoarea noastră în finala de la Beijing.

Simona Halep a fost repartizată în Grupa Roşie la Turneul Campioanelor alături de Elina Svitolina, locul 4 WTA, Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, şi Caroline Garcia, locul 8 WTA. Va juca în prima partidă contra lui Caroline Garcia, azi de la ora 14.30, în direct pe DigiSport 2, într-o reeditare a finalei de la Beijing de acum două săptămâni.
Învingătoare a ieşit atunci tenismena franceză, însă auspiciile sunt acum diferite: Simona venea după succesul cu Ostapenko din semifinale şi euforia urcării pe pe primul loc WTA era greu de stăpânit. De altfel, Halep a recunoscut că abia a închis un ochi după victoria din semifinale şi n-a mai găsit energia de a da totul în meciul cu Garcia. "Am fost un pic consumată emoţional, un pic obosită dupa ziua aceea nebună. A fost greu să mă mai concentrez, dar ea a jucat un tenis destul de solid, a jucat bine, a fost încrezătoare că poate să câştige. Eu am fost un pic mai moale, însă cred ca luni va fi un meci diferit", a spus Halep la microfonul DigiSport.
Tenismena din Franţa s-a calificat la Turneul Campioanelor după un parcurs formidabil în China: ea a câştigat turneele de la Wuhan şi Beijing şi a ajuns în Singapore cu 11 victorii la rând în bagaj. Meritul lui Caroline este că a învins jucătoare „grele“ pe parcursul celor două întreceri, precum Makarova, Cibulkova, Kerber, Svitolina, Kvitova sau Halep, concretizând cu două trofee cea mai bună perioadă a carierei.  Garcia e conştientă că azi va fi un meci mult mai dificil cu Simona: "Voi debuta la acest turneu împotriva noului numărul 1 mondial, este cel mai greu start pentru mine. Mă aştept la un meci dificil, şi la fel cred că va fi şi turneul. Ştiu că vor fi multe meciuri dificile. Vreau să capăt experienţă, să joc cât pot de bine şi să-mi îmbunătăţesc jocul", a spus ea.


Până la victoria lui Caroline de la Beijing, Simona se impusese în precedentele confruntări: la Sydney, în 2016, scor 6-4, 2-6, 6-1, şi la Toronto, în acest sezon, scor 6-4, 6-2.
Învingătoarea din meciul Halep – Garcia va juca miercuri cu tenismena care se impune în partida dintre Elina Svitolina şi Caroline Wozniacki, iar învinsele, logic, se vor întâlni între ele.  Vineri se vor disputa ultimele partide din Grupa Roşie, sâmbătă au loc semifinalele, iar duminică finala.

Franţuzoaica Caroline Garcia a câştigat trofeul de la Turneul de Tenis Wuhan 2017 în faţa australiancei  Ashleigh Barty. FOTO Guliver/Gettyimages

Victorii pentru Pliskova şi Muguruza
Dintre cele opt tenismene care joacă la Turneul Campioanelor, toate au şanse la a ocupa primul loc WTA la finalul competiţiei, cu excepţia lui Caroline Garcia. Principalele pretedente sunt însă Simona Halep (5675 de puncte) şi Garbine Muguruza (5635 de puncte), care au un avantaj de 500 de puncte sau mai multe faţă de urmăritoare. Ieri, în primele meciuri din Grupa Albă, Muguruza a învins-o lejer pe Ostapenko, iar Karolina Pliskova a trecut tot fără emoţii de Venus Williams.

Turneul Campioanelor
Grupa Albă, ieri
Karolina Pliskova (3 WTA) – Venus Williams (5WTA) 6-2, 6-2
Garbine Muguruza (2 WTA) – Jelena Ostapenko (7 WTA) 6-3, 6-4
Mâine se joacă: Venus Williams - Ostapenko, Muguruza - Pliskova
Grupa Roşie, azi
Simona Halep (1 WTA) – Caroline Garcia (8 WTA) ora 14.30
Elina Svitolina (4 WTA) – Caroline Wozniacki (6 WTA) ora 16.00

Partidele sunt transmise în direct pe DigiSport 2

VIDEO Simona Halep s-a antrenat alături de tatăl ei! Cât de bine se pricepe Stere Halep la tenis

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite