Încă un trofeu! FC Voluntari a învins-o pe Viitorul şi a câştigat Supercupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Voluntari
FC Voluntari

Deţinătoarea Cupei României, FC Voluntari, a învins, la Botoşani, cu scorul de 1-0, campioana Viitorul Constanţa, şi a câştigat în premieră Supercupa României.

Golul a fost marcat de Costin Lazăr, în minutul 12, cu o lovitură cu capul, după o centrare a lui Marinescu. În minutul 32, FC Viitorul a rămas în inferioritate numerică, Ionuţ Vînă fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben.

FC Viitorul: Rîmniceanu - Dumitraş (Benzar '46), Ţîru, Boli, Ganea - Lopez, Nedelcu (Herea '71), Vînă - Măţan, Chiţu (Casap '46), Cicâldău. Antrenor: Gheorghe Hagi

FC Voluntari: Balauru - Maftei, Balaur, M. Popescu, Acsinte - Lazăr, Răuţă - Deac (Ivanovici '71), Marinescu, Olteanu (Pârcălabu '82) - Bălan (Căpăţână '90). Antrenor: Claudiu Niculescu

Meciul a fost arbitrat de Sebastian Colţescu, ajutat la cele două linii de asistentele Petruţa Iugulescu şi Mihaela Ţepuşă. Arbitru de rezervă a fost George Găman, iar observatori Bogdan Zanfirescu şi Bogdan Gheorghiţă.

Pentru Claudiu Niculescu este a doua dublă Cupă - Supercupă, de această dată în calitate de antrenor. Niculescu a mai câştigat Cupa României şi Supercupa României ca fotbalist, în 2005, cu Dinamo.

Supercupa României s-a disputat cu câteva zile înainte ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv  să ia o decizie în privinţa titlului revendicării titlului de campioană de către FCSB. Cazul va fi judecat miercuri şi, potrivit directorului general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru, verdictul ar putea fi dat în aceeaşi zi, a anunţat News.ro. Formaţiile FC Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte, 44, în fruntea play-off-ului Ligii I. Conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, Viitorul este campioana României. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. 

Un lucru inedit despre portarul ilfovenilor, Dragoş Balauru. Acesta a semnat înainte de debutul acestui campionat un contract de reprezentare cu o nouă firma apăruta pe zona de impresariat sportiv din Romania, care se pare că îi prieşte. Compania se numeşte Alexandrion Sport Management şi aparţine Grupului Alexandrion condus de omul de afaceri Nawaf Salameh.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite