Încă un scandal de rasism în fotbal: Ce au făcut fanii maghiari la meciul cu Anglia! Reacţia dură a premierului britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anglia

În preiminariile pentru CM 2022, Anglia a spulberat Ungaria, scor 4-0,  joi seara, la Budapesta, după un meci umbrit de incidentele rasiste provocate de suporterii echipei gazdă .

Conform presei britanice, englezii au fost fluieraţi şi huiduiţi înainte de începerea partidei, încă din momentul în care au îngenuncheat pe teren, în gestul care condamnă tocmai practicle rasiste. 

De asemenea, jurnaliştii englezi prezenţi la stadion susţin că din tribune s-au auzit sporadic fani care au strigau şi au scos sunete de maimuţă către jucătorii englezi de culoare. Mai mult, britanicii se plâng că după deschiderea scorului de către Sterling, ultraşii maghiari au aruncat în direcţia lui cu pahare de bere. 

Potrivit The Guardian, camerele de televiziune au surprins cel puţin un fan făcând gesturi de imitare a unei maimuţe.

“Jucătorii noştri nu pot face mai mult decât au făcut în ultimii doi sau trei ani pentru a transmite mesajele corecte, a lua atitudinea corectă şi acum depinde de alţi oameni să îi protejeze. În principal eu trebuie să îi protejez, dar şi autorităţile trebuie să o facă. Ei nu ar trebui să fie vizaţi de nicio formă de rasism. Există un echilibru în mulţime. Nu toată lumea cauzează probleme. Intonarea imnului a fost respectată remarcabil de bine. Nu este corect să fie criticaţi toţi fanii Ungariei. Mulţi au fost foarte generoşi şi s-au comportat extrem de bine. Persoanele care sunt responsabile trebuie să fie sancţionate. Cred că există dovezi, s-a filmat şi avem speranţa că autorităţile vor acţiona corect”, a declarat Southgate, citat de news.ro.

Incidentele de la Budapesta au generat o reacţie vehementă şi din partea premierului britanic Boris Johnson. “Este total inacceptabil că jucătorii Angliei au fost ţinta rasismului în Ungaria. Cer FIFA să acţioneze dur împotriva celor responsabili pentru a se asigura că acest comportament ruşinos este eradicat definitiv din fotbal”, a scris politicianul pe contul de Twitter.

Federaţia engleză de Fotbal a anunţat că va cere FIFA să deschidă o anchetă care să investigheze incidentele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite