Încă o onoare pentru Halep: a primit o invitaţie oficială pentru a reprezenta România la cel mai înalt nivel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Cel mai bun sportiv din România în 2014 are ocazia de a intra într-un club select din care fac parte nume, precum Elisabeta Lipă şi Eva Tofalvi.

Simona Halep are emoţii în ceea ce priveşte prezenţa ei la Australian Open, însă tocmai a primit şi o veste bună din ţară.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), for care a ales-o pe Halep drept „Sportivul anului“ în România, în 2014, a trimis o invitaţie oficială pentru jucătoarea numărul 3 din lume. Potrivit site-ului COSR, care îl citează pe preşedintele Alin Petrache, Halep a fost invitată să facă parte din echipa olimpică a României la Jocurile Olimpice din 2016 şi, mai important, să fie portdrapelul delegaţiei la Rio de Janeiro.

„O invit pe Simona Halep să facă parte din echipa olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Rio şi, în cazul în care va accepta, o să îi propun să fie purtătorul de drapel al delegaţiei noastre“, a declarat Alin Petrache.

Ar fi a şasea sportivă care ar purta steagul

Dacă Simona Halep va accepta invitaţia lansată de COSR prin intermediul lui Alin Petrache, atunci ea ar deveni a şasea sportivă din istoria României, care va purta steagul la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Iată cine au fost sportivele care au avut această onoare până acum:

1968 – Jocurile Olimpice de Iarnă – Beatrice Hustiu

1998 – Jocurile Olimpice de Iarnă – Mihaela Dascălu

2000 – Jocurile Olimpice de Vară – Elisabeta Lipă

2002 – Jocurile Olimpice de Iarnă – Eva Tofalvi

2004 – Jocurile Olimpice de Vară – Elisabeta Lipă

2008 – Jocurile Olimpice de Vară – Valeria Motogna-Bese

2010 – Jocurile Olimpice de Iarnă – Eva Tofalvi 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite