Încă doi sportivi români au fost prinşi dopaţi. Amendă de 100.000 de euro

Încă doi sportivi români au fost prinşi dopaţi. Amendă de 100.000 de euro

Dopajul e una dintre probleme sportului mondial

Sportul românesc se află în corzi după ce alţi doi sportivi au fost depistaţi pozitiv la un control efectuat în afara competiţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vinovaţii sunt halterofili şi pun Federaţia de care aparţin într-o lumină foarte proastă, mai ales că există precedente ruşinoase. Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a dat publicităţii numele sportivilor care au încălcat regulamentul doping în anul 2013, iar pe lângă cele două cazuri pozitive cunoscute, respectiv Răzvan Martin şi Elena Andrieş, încă doi tricolori apar pe listă: Gabriel Sâncrăian (foto) şi Andreea Georgiana Titeş. 

Ambii au fost testaţi în afara competiţiei de către federaţia internaţională, iar substanţa interzisă descoperită a fost aceeaşi, stanozolol. Ambii sportivi au fost suspendaţi pe doi ani, iar Federaţia va trebui să achite o amendă de 100.000 de euro. 

Problema e că Ministerul Tineretului şi Sportului precizează clar că nu alocă fonduri pentru astfel de incidente, iar Federaţia va trebui să găsească un sponsor pentru a stinge cauţiunea.

Preşedintele Federaţiei Român de Haltere, Nicu Vlad, este plecat din ţară în Australia, unde locuieşte familia sa, şi nu a comentat acest incident.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: