Încă un club românesc e la un pas de faliment. Primăria a sistat finanţarea divizionarei secunde Gloria Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Buzău a sistat finanţarea clubului de Liga a II-a, Gloria Buzău, aflat în insolvenţă, din cauza arieratelor pe care le are administraţia locală, dar şi a datoriilor acumulate de club.

În plus, de la începutul anului, Primăria Buzău nu a finanţat cu niciun leu cluburile sportive din municipiu. Potrivit viceprimarului cu atribuţii de primar al Buzăului, Fănică Bîrlă, sistarea finanţării Gloriei Buzău este generată de faptul că a expirat contractul încheiat între municipalitate şi clubul fanion al Buzăului, iar înţelegerea nu poate fi parafată din nou din cauza arieratelor pe care le are administraţia locală.

"Aşa cum s-au dat întotdeauna bani pentru sportul buzoian, Primăria Buzău, indiferent cine o va conduce se va apleca asupra sportului. Este un lucru normal şi firesc. Partea legată de clubul Gloria are însă alte aspecte. Există o decizie a Curţii de Conturi care ne somează că au fost incheiate contracte incorect şi s-a dispus să nu mai finanţăm clubul Gloria, în condiţiile date, având în vedere că la finele lui 2015 contractul cu Gloria este încetat", a declarat Bîrlă. Pe de altă parte, şi clubul Gloria Buzău are datorii ceea ce împiedică Primăria Buzău să mai reînoiască contractul.

"Contractul  cu clubul Gloria Buzău a expirat în 2015. De la 1 ianuarie există hotărîre de Guvern ca toate administraţiile care au arierate să nu mai încheie contracte astfel că până acum, de la începutul anului nu am dat bani pentru niciun sport, nici pentru Gloria, nici pentru handbal, nici pentru rugby. Pe de altă parte, la Gloria nu se vor putea da bani nici după ce stingem aceste arierate întrucât şi ei au aceeaşi problemă şi nu poţi face contracte cu cei care au datorii", a mai declarat Fănică Bîrlă, citat de news.ro. 

La Handbal Municipal Buzău situaţia generată de faptul că Primăria nu a dat niciun leu de la începutul anului este complicată având în vedere că sâmbăta viitoare, echipa dispută la Galaţi un meci decisiv pentru promovarea directă în Liga Naţională. Antrenorul Romeo Ilie spune că de patru luni echipa nu a primit niciun ban de la municipalitate şi s-a descurcat doar din sponsorizări şi din împrumuturi. Ilie spune că dacă Primăria nu se va grăbi cu finanţele, echipa ar putea intra în colaps.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite