În sezonul 2019-2020, România va avea două echipe în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin

În sezonul 2019-2020, România va avea două echipe în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin

CSM Bucureşti, grupare care a terminat Campionatul Naţional pe locul secund, a fost acceptată în grupele viitoarei ediţii a Ligii Campionilor pe baza unui wild card.

"Pe baza unui sistem care ţine cont de opt criterii, între care performanţele din trecut, locul în care îşi dispută meciurile de pe teren propriu, spectatori, TV, marketing şi media, membrii Comitetului Executiv al EHF au confirmat trei cereri de a trece din Cupa EHF în principala competiţie europeană. Campioana din 2016, CSM Bucureşti, FTC-Rail Cargo Hungaria şi Brest Bretagne Handball au fost acceptat direct în faza grupelor", se arată pe site-ul EHF, citat de news.ro

În faza grupelor va evolua şi campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea.

O singură echipă mai trebuie să se alăture celor 15 participante deja stabilite, în faza grupelor. Acesta va fi cunsocută după un turneu de calificare care va opune, în semifinale, echipele DHK Banik Most (Cehia) cu Rocasa Grand Canaria (Spania), pe de o parte, şi ZORK Jagodina (Serbia) cu Kastamonu GSK (Turcia), pe de altă parte.

Cele 15 formaţii care vor fi în grupe sunt următoarele; Gyor Audi ETO KC (Ungaria), Buducnost (Muntenegru), Rostov-Don (Rusia) Metz Handball (Franţa), Team Esbjerg (Danemarca), Vipers Kristiansand (Norvegia), SG BBM Bietigheim (Germania), RK Krim Mercator (Slovenia), IK Sävehof (Suedia), MKS Perla Lublin (Polonia), HC Podravka Vegeta (Croaţia), SCM Râmnicu Vâlcea (România), FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungaria), CSM Bucuresti (România) şi Brest Bretagne Handball (Franţa).

Tragerea la sorţi a celor patru grupe de câte patru echipe va avea loc la 27 iunie, de la ora 19.00, la Viena.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: